sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Valtio ei kykene omistamaan

Nyt kun globaali kapitalismi ja sen etujärjestö EU alkavat olla haudan partaalla, sosialismi tunkee taas pintaan. Tämä on välttämättömyys. Ellei näin tehdä, Suomesta loppuu työpaikat, palvelut, kulutuskyky ja valtion verotulot. Tilalle tulee kaaos ja rikollisuus. Kapitalismi eli yksityinen omistusoikeus on kykenemätön pitämään yllä yhteiskunnallista tuotantoa. Nyt huudetaan apuun Valtion omistusta, eli kansan karttuisaa kättä. Niin täytyykin tapahtua. Kaikki suurteollisuus ja tuotantoelämä on siirrettävä Valtion omistukseen. Pienyrittäjät voivat toimia turvallisesti vain, jos Valtio omistaa perustuotannon. Käytäntö on touuden kriteeri tässäkin asiassa.
http://hkt40.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130463-valtiollinen-omistus-kuuluu-sosialismiin

Jotkut haluavat valtiota omistajaksi mutta pääasiallisesti valtio on täysin kykenemätön omistamaan teollisuutta ja kehittyneitä palveluja. Valtio kykenee vain yksinkertaiseen tuotantoon ja yksinkertaisiin palveluihin. Valtio-omistajalta puuttuu kyvykkyys omistaa ja johtaa tehokkaasti. Valtio on niin kyvytön omistaja, että myös kommunistisissa valtioissa kuten Kiina yrityksiä on pyritty yksityistämään ja Kiinan parhaat yritykset ovat pitkälti yksityisiä eivät valtio-omisteisia.

Hirveästi ei tule mieleen valtion omistamia yrityksiä mistään päin maailmaa, jotka olisivat oikeasti kyenneet tekemään mitään erikoisen merkittävää. Valtiolla on tietysti valtaa pakottaa ihmiset tekemään ilmaiseksi työtä ja se voi myös antaa valtavia maa-alueita ilmaiseksi yrityksen käyttöön. Muitakin tapoja valtiolla on saada tuotantoa aikaiseksi; mutta nämäkään tavat eivät ole kovin järkeviä. Neuvostoliitossakaan valtio ei ollut mikään erityisen hyvä omistaja vaan sielläkin tuotannolliset innovaatiot olivat yksityisten yritysten tekemiä. Neuvostoliitossa yksityinen pääoma joutui pääasiallisesti operoimaan pimeillä markkinoilla ja laittomasti mutta iso osa tuotannosta tuli silti sieltä.

Yksityinen kapitalismi ei luonnollisesti aja valtion etua tai kansan etua, koska useimmat kapitalistit eivät ole valtiokapitalisteja vaan globalisteja.
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/yhteinen-tavoite-luo-kansallista.html

Todelliselle kapitalistille valtiot ovat nappuloita, joita käännetään ja joita manipuloidaan. Valtion etu ei ole mikään arvo kapitalistille vaan valtion omaisuus tulee yksityistää. Tässä mielessä monet valtiot ovat jatkuvasti sodassa yksityisen globaalin pääoman kanssa kuten Adolf Hitler jo aikanaan totesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti