maanantai 7. tammikuuta 2013

Ulkomaisia opiskelijoita lisää euroopan ulkopuolelta

Yhteiskunnan uudistaminen vaatii uusia ihmisiä ja uutta ajattelua. Suomalaisten etu on, että Suomeen tulee ulkomailta opiskelijoita uudistamaan suomalaista yhteiskuntaa. Suomessa ei ole kovinkaan paljoa lahjakkaita opiskelijoita eli monella alalla ainut paikka hankkia riittävän lahjakkaita opiskelijoita on Afrikka ja Aasia. Yhdysvalloista tuskin lahjakkuuksia tänne saa eli ainut paikka mistä niitä voi edes yrittää hankkia on Afrikka ja Aasia. Jonkin verran myös ehkä Venäjältä. Suomi voi afrikkalaiselle olla houkutteleva paikka.

Suomalaisia riittävän lahjakkaita oppilaita pitää tukea mutta rupusakin kouluttamisessa (eli enemmistön lapsista) on enemmän kyse syrjäytymisen estämisestä kuin todellisesta opiskelusta.
http://jannemuhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129262-suomalaisopiskelijoita-ei-pida-korvata-ulkomaalaisilla

Sinällään suomeen ei kannata kaikkia afrikan idiootteja laivata kun idiootteja on omastakin takaa. Tosin suomalaista idiottia ei pitäisi ryhtyä myöskään palvomaan tai kehumaan.
http://descartes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129257-rasismikirjoitusten-salatuista-tarkoituksista

Afrikasta löytyy kuitenkin paljon lahjakkaita ja taitavia ihmisiä ja heille pitää suomen portit aukaista. Itse en ole rasisti vaan kaikki ihmiset väriin, uskontoon, rotuun tai poliittiseen mielipiteestä riippumatta ovat aivan saman arvoisia.
Vasemmiston Annika Lapintie taas - vähemmän yllättäen - näkee aloitteen yksinomaan ulkomaalaisten opiskelijoiden hyljeksintänä, rasismina ja mainitsee tekstissään kahteen otteeseen huippuosaajan. Vastaus näyttää tulevan kuin arkirutiinilla. Kumpikaan heistä ei halua nähdä asian välitöntä kääntöpuolta, jonka aion seuraavaksi esitellä.
http://jannemuhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129262-suomalaisopiskelijoita-ei-pida-korvata-ulkomaalaisilla
Maamme teollisuushistoria on täynnä ulkomailta tulleita pioneereja ja huippuosaajia. On koko yhteiskunnan, kansantalouden ja työpaikkojen etu varmistaa, että ulkomaalaisia osaajia saadaan myös tänne syrjäiseen Suomeen tulevaisuudessa.

http://annikalapintie.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129222-ulkomaisten-opiskelijoiden-hylkiminen-haiskahtaa-silkalta-rasismilta

Suomalaisen teollisuuden menestyminen vaatii jokatapauksessa paljon sellaista lahjakkuutta ja osaamista mitä ei suomalaisilla ole. Suomalaisten lasten ongelmat opiskelussa ja opiskelupaikkojen hankinnassa ovat todellisia ja niitä ei pidä vähätellä, mutta ainakin kaikki suhteellisen lahjakkaat lapset pääsevät kuitenkin opiskelemaan ilman ongelmia. Opiskelupaikka jää monelle suomalaislapselle haaveeksi, mutta sille ei voi mitään. Globaalitalous vaatii globaalia osaamista ja sitä ei kyetä Suomessa luomaan ilman ulkomaisia voimia.

Yhdysvallat on esimerkki maasta, jonka talous on menestynyt valtavan maahanmuuton ansiosta. Onko Suomella varaa seurata Amerikan esimerkkiä?
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=7&id=6330

Maahanmuutolla voidaan parantaa suomalaisten geenejä ja kulttuuria. Suomalaisessa yhteiskunnassa on sellaisia jäykkyystekijöitä, jotka olisi ehkä mahdollista poistaa maahanmuuttajilla.
http://sanoeifasismillejarasismille.wordpress.com/

http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128816-kulttuurieroista-umayya-abu-hanna-ja-huuskon-matalaotsaisuusasiaa

http://sosiaalinenmaahanmuutto.blogspot.fi/2009/03/humanitaarinen-maahanmuutto-heikentaa.html

http://blog.hse-econ.fi/?p=3201

http://kulttuurinavigaattori.blogspot.fi/2011/05/maahanmuutto-maahanmuuttajat-ja.html

http://tamapaiva.blogspot.fi/2012/12/myytinmurtoa-kulttuuri-maahanmuutto-ja.html

http://patriootti.blogspot.fi/2011/10/maahanmuutto-tyollisyys-huoltosuhde-ja.html

http://ulkopolitist.wordpress.com/2013/01/06/vieraskyna-eu-ja-suurstrategia-mahdoton-yhtalo/

http://hampaankolosta.blogspot.fi/2013/01/tuhkatkin-pesasta.html

http://kulttuurinavigaattori.blogspot.fi/2011/05/maahanmuutto-maahanmuuttajat-ja.html

http://tamapaiva.blogspot.fi/2012/12/myytinmurtoa-kulttuuri-maahanmuutto-ja.html

http://maailma.net/artikkelit/nakokulma_mokuttamisella_paahan

http://mediaseuranta.blogspot.fi/2013/01/maailmanet-nakokulma-mokuttamisella.html

http://markkinat-politiikka-media.blogspot.fi/2013/01/lukukausimaksu-eta-alueen-ulkopuolelta.html

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti