torstai 10. tammikuuta 2013

STX ja valtio

Sdp kirjoitti vielä vuonna 1975 Jyväskylän puoluekokouksessa ohjelmaansa vaatimuksen pankkien, vakuutusyhtöiden ja apteekkien ym sosialisoimisesta. Lipposen hallitus aloitti 1990-luvun lopulla valtionyhtiöiden myynnin yksityisille. Halvalla meni ja työpaikat ovat rapisseet vauhdilla, teollisuudesta 100 000 kymmenen viime vuoden aikana. Siihen päättyi sosialidemokratia ja sosialismi Suomessa.
http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129493-stx-repaisi-ideologiset-haavat-verisiksi

Valtio ei kykene harjoittamaan liiketoimintaa. Valtiot harvoin ovat kyenneet kehittämään yrityksiä. Lähinnä valtiosta tulisi STX:n tapauksessa lypsylehmä, jolta työntekijät ja laivojen tilaajat lypsäisivät rahat pois. Valtio joutuisi käytännössä tukemaan telakkoja aina vaan suuremmilla summilla ja muilla eduilla. Lisäksi telakkojen omistaminen tekisi mahdottomaksi ilmastonmuutoksen rajoittamisen, koska telakat kuluttavat valtavasti energiaa. Minkä takia valtion pitäisi omistaa juuri telakoita? Suomen omaan käyttöön eivät rakennetut laivat mene eli siltäosin laivateollisuus ei ole mitenkään kriittistä. Terästeollisuus saa isoja tilauksia mutta teräksen valmistus kuluttaa valtavasti energiaa eli se ei ole mitenkään järkevää toimintaa ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta.
http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/9491-valoa-telakkamurheille-suomi-havittelee-miljardien-murtajatilauksia

http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/9487-stx-jupakka-sdp-n-koskiselta-huomautus-keskustan-pekkariselle

Jos ilmastonmuutosta ei olisi niin telakkateollisuus ei olisi niin ongelmallinen energian kulutuksen kannalta. Suomen käytettävissä oleva hiilidioksipäästöoikeudet kannattaa käyttää mahdollisimman viisaasti eikä niitä kannata tuhlata ulkomaalaisten luksusristeilyjen mahdollistamiseen.
http://jpoli.blogspot.fi/2013/01/suomella-ei-ole-tarvetta-telakoille.html

http://taloudentulkki.com/2013/01/08/valtio-on-huono-yrittaja/

http://ilmastohuijaus.blogspot.fi/2013/01/vihrea-terrorismi-kaataa-tyopaikkoja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti