torstai 10. tammikuuta 2013

Superäly kehittyy

Superäly kehittyy väistämättä. Suomessa pitäisi avoimesti keskustella superälystä mutta ainoastaan JPolissa asiasta kirjoitetaan Suomessa. Superäly muuttaa kaiken mutta Suomessa keskustellaan vain telakoista, joka on superälyyn verrattuna täysin toisarvoinen kysymys. http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6368
Kenraali Stanley Mc Christal, jonka Obama erotti erimielisyyksien takia, puhuu myös lennokkisotaa vastaan. Hän sanoo, että eniten näissä hyokkäyksissä pelottaa se miten ne koetaan muualla maailmassa Amerikan maineen tahraajina. Niistä syntyvä kauna ja katkeruus on paljon suurempi kuin "keskivertojenkki" arvaakaan ja niitä vihaavat myös ne, jotka eivät ole niiden jälkiä nahneet, sanoo kenraali.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=6384

Yhdysvaltain hallinto on selkeästi valinnut tiensä. USA:n tie on superälyn tie. Obama aseistaa robotit ja antaa niille vallan taivaalla. Pitäisin erittäin tärkeänä, että Suomessakin keskusteltaisiin avoimesti superälystä eikä vaiettaisi. Vaikenemisen tie on järjetön, koska se riistää kansalta oikeuden ymmärtää kehitystä ja mahdollisesti valmistautua superälyn tuloon. Superäly on sinällään kokolailla väistämätön mutta silti valtava yhteiskunnallinen muutos.
http://en.wikipedia.org/wiki/Superintelligence

http://www.acceleratingfuture.com/michael/blog/category/superintelligence/

http://www.nickbostrom.com/superintelligence.html

http://www.androidworld.com/prod90.htm

Superälyyn liittyy myös poliittisia kysymyksiä. Kuka saa sen haltuunsa ja kenen intressejä se/hän palvelee.
http://wiki.lesswrong.com/wiki/Superintelligence

http://ieet.org/index.php/IEET/more/loosemore20121128
Itse pidän todennäköisenä, että universumimme elämä koostuu lähinnä superälyistä ja biologinen vaihe on "vain" välivaihe. Älykkyys väistämättä siirtyy yksinkertaisesta biologisesta vaiheesta uuteen ja evoluutio ja älykkyys jatkavat taivaltaan yli biologian rajojen ja rajoitusten.
http://natonalla.blogspot.fi/2012/12/dronestagram.html

http://johanlouwers.blogspot.fi/2013/01/when-machine-learning-goes-wrong.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti