perjantai 4. tammikuuta 2013

Kapitalismin kehitys

Antti Rautiainen kirjoittaa kapitalismin kehityksestä.
Bordigalla on kuitenkin pointtinsa siinä, että pääoman ylivallan mekanismien erottelu voi viedä hakoteille ja estää näkemästä sitä mikä on olennaisinta. Robottien vallankaappauksessa on oikeastaan kyse vain pääoman vallankaappauksesta. Ja niille ihmisille jotka eivät pääomia hallitse, on oikeastaan aivan yhdentekevää huolehtivatko pääoman uusiutumisesta porvarit, toimitusjohtajat vai robotit. Hollywood tulee kuitenkin olemaan tästä aina eri mieltä, minkä vuoksi suurin osa meistä luulee olevansa koneiden herroja vielä kauan parasta aikaa käynnissä olevan robottien vallankaappauksen jälkeenkin.
http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126813-kapitalismi-terminaattorit-ja-matrix

http://fifi.voima.fi/blogikirjoitus/2011/tammikuu/onko-venajalla-kapitalismia

http://fifi.voima.fi/blogikirjoitus/2011/huhtikuu/napoleon-3-kremlissa

http://avtonom.org/author_columns/kapitalizm-terminatory-i-matrica

Yhteiskunnat väistämättä kehittyvät ja muuttuvat. Globalisaatio luo uuden todellisuuden. Pääoma on valtava informaation keskittymä ja siten ikuinen. Informaatiota voidaan käsitellä ja hallinnoida monella tavalla ja olen samaa mieltä kuin Antti Rautiainen, että ihmisporvaristo ei ole mitenkään välttämätön kapitalismille samoin kuin kansaakaan (eli työväkeä) ei välttämättä tarvita ainakaan sen inhimillisessä muodossa.
http://jpoli.blogspot.fi/2013/01/superalyn-suomi.html

Ihmiskunta on nyt suurinpiirtein saavuttanut sen tason, että biologinen pohja voidaan vähitellen hylätä.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/superaly-ja-kapitalismi.html

http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/kapitalismi-ei-kansaa-tarvitse.html

Vaikkakaan kapitalismi ei ihmistä tarvitse niin jos ihmiset menettävät nämä kapitalistisen järjestelmän johtopaikat; niin silloin ihmisten asema on väistämättä heikko. Superäly ei välttämättä edistä ihmisten etua vaan se näkee todellisuuden väistämättä aivan erilailla kuin ihminen.

Aikanaan mm. Fukuyama kirjoitti transhumanistien yhteydessä siitä, että miten heikosti alemmille lajeille käy. Ihmisellä ei ole kuitenkaan sen suurempaa oikeutta päättää asioista kuin muillakaan alemmilla lajeilla eli tämä ei tosiasiallisesti ole mikään ongelma. Monet ns. eläimet ovat hyvinkin älykkäitä mutta he eivät silti kykene päättämään yhteiskunnallisista asioista eli tilanne on vastaava. Elämä väistämättä kehittyy ja mikään ei takaa nykyihmisen asemaa luomakunnan herrana. Kristittyjen väite siitä, että Jumala loi nimenomaan ihmisen omaksi kuvakseen on täysin harhainen.

Kritityt ovat käsittääkseni juuri Jumala loi ihmisen kuvakseeen -käsitteen takia vastustaneet mm. evoluutioteoriaa. Evoluutioteoria tietyllä tavalla riistää ihmiseltä sen erityisaseman ja koska evoluutio jatkuu; niin se tarkoittaa loogisesti että ainakin nykyihmiseltä tullaan tämä erityisasema jossain vaiheessa riistämään.
http://juffo.blogspot.fi/2012/12/uskonnot-avaruusolentojen-luomia.html

Evoluutioteorian vastustaminen ei silti tosiasiallisesti muuta tilannetta, koska evoluutio jatkuu vaikka ihminen sitä vastustaisikin. En usko, että nykyihminen kykenee pysäyttämään evoluutiota vaan on väistämättä evoluution pelinappulana lajien suuressa pokeripöydässä, jossa kortteja jaetaan ja peli jatkuu ikuisesti. Nykyään evoluutio tapahtuu myös kulttuurin ja teknologian tasolla eli se toimii hyvin erilailla ja ehkä nopeammin kuin aikaisemmin.

Teknologiskulttuurinen evoluutio ei ole ihmisen hallinnassa vaikkakin ihmiset ovat siinä tekijöinä ja kokijoina. Joku voi pitää hallinnan menetystä ongelmana, mutta itse koen sen väistämättömänä.
http://tietsikka.blogspot.fi/2013/01/ouya-huhtikuussa-markkinoille.html

http://jpoli.blogspot.fi/2013/01/kulttuurisota.html

EU, NWO, EURO, DOLLARI, KIINA ovat juuri näitä kulttuurin evoluutioita ja niiden hallitsemattomuus lienee kaikille selvää. Pelkästään se valtakamppailu mitä yhteiskunnassa käydään takaa sen, että nämä käsitteet eivät ole hallinnassa vaan käyttäytyvät lähinnä kaoottisesti. Tämän moni kokee ahdistavaksi mutta järjestelmä itsessään ei ihmiseltä kysele eikä pyytele lupia. Luultavasti koko systeemi kehittyy yhä kaoottisempaan suuntaan jonka hallitseminen käy yhä mahdottomammaksi. Suomelle ja ihmisille yleensä pitäisi miettiä miten voi selviytyä tälläisen kaaoksen keskellä ilman tuhoutumista. Selviytyminen on kuitenkin mahdollista mutta kontrollista on turha haaveilla.
http://antti-r.blogspot.fi/2012/10/london-anarchist-bookfair-2012_28.html

Tietyissä piireissä globalisaatiota ja NWO:ta on trendikästä vastustaa mutta globalisaatio on väistämätöntä. Itse en näe mitään järkeä vastustaa globalisaatiota, koska minkä takia kukaan järkevä taistelisi väistämätöntä vastaan. Globaalijärjestelmä tuskin on sen huonompi kuin paikallinen järjestelmä. Globaalissa järjestelmässä taitava peluri voi saavuttaa suuremman henkilökohtaisen vapauden kuin kansallisessa ja paikallisessa. Kansallisvaltio ei ole eikä tule edustamaan koskaan sellaista hyvää, että sitä kannattaisi puolustaa. Tämän takia kansallisvaltiolle ei juuri puolustajia eliitin keskuudesta löydykään ja lähinnä kansallisvaltiota puolustetaan marginaalista käsin.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6283

Nykykansallisvaltion puolustajat ovat lähinnä hörhöjä, joilla ei ole valtaa eikä voimaa. Kansallisvaltiolla oli aikansa ja oma roolinsa mutta nyt tälle käsitteelle on alkanut lähtölaskenta. En suosittele kellekään ajan tuhlaamista kansallisvaltion puolustamiseen, koska kansallisvaltioiden tuhoutuminen on niin selvää ja väistämätöntä.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6309

http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/al-qaeda-ja-nwo.html

http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/jesuiitat-kristikunnan-ydinta.html

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128949-uusi-valtiomalli-tasatulo-ja-immateriaalinen-talous

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti