keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Ville Niinistö aikoo ylittää odotukset Durbanissa

Kansainvälinen energiajärjestö IEA julkaisi viime viikolla tämän vuoden energiaraporttinsa, jossa korostettiin, että maailmalla on enää viisi vuotta aikaa kääntää kasvihuonekaasupäästönsä laskuun tai muutos ilmastossa tulee olemaan katastrofaalinen ja peruuttamaton.
http://blogit.iltalehti.fi/ville-niinisto/2011/11/21/durbanissa-on-ylitettava-odotukset/

Ihmiskunnalla ei ole mitään mahdollisuutta korvata fossiilisia millään muulla energianlähteellä ilman radikaalia uutta teknologiaa. Tuulivoimasta ei saada tarpeeksi energiaa millään.

Neuvottelut tulevat olemaan vaikeita ja monet arvioivat, ettei ole poliittisesti realistista saada aikaiseksi sitovaa kansainvälistä sopimusta Durbanin neuvotteluissa. Kello on kuitenkin tikittänyt jo niin pitkään, että poliittisen realismin sijaan meidän tulisi kiinnittää huomiota luonnontieteelliseen realismiin.
http://blogit.iltalehti.fi/ville-niinisto/2011/11/21/durbanissa-on-ylitettava-odotukset/

http://jpoli.blogspot.com/2011/11/ilmastonmuutos-huuhaa.html

Teknologisesti tilanne on vaikea, koska riittävän tehokkaita vaihtoehtoisia energian lähteitä ei ole. Ydinvoima ei ole koko maailman energiantuotannossa mikään vaihtoehto.
http://jpoli.blogspot.com/2011/11/durbani-kriisissa.html

http://jtalous.blogspot.com/2011/11/eu-tarvitsee-lisaa-kilpailua-ja.html

http://dotearth.blogs.nytimes.com/2011/11/16/an-island-adviser-sees-promise-in-durban-climate-talks/

Simply put, the major polluting countries like the US, Russia and China are unwilling to commit to making the changes to their industries and economies that would be necessary to make a real difference to climate change.
http://www.theecologist.org/News/news_analysis/1117209/durban_climate_summit_is_it_time_to_forget_about_2_degrees_of_warming.html

http://insights.wri.org/news/2011/11/climate-finance-cop17-durban

There’s some indication that positions are hardening. India, China, Brazil and South Africa met at the beginning of this month and reiterated their refusal to adopt legally binding emission targets. At the same time, they demanded that developed countries enter into a second commitment period under the Kyoto Protocol and deliver on financing for the developing countries. Ironically, India is taking the most hardline position among the group — ironic because India may have more to lose from climate change than any other major country.

http://legalplanet.wordpress.com/2011/11/14/looking-ahead-to-durban/

Isojen talouksien muuttaminen vähemmän fossiilista energiaa kuluttaviksi on hyvin vaikeaa, koska kansa ei hyväksy elintasonsa rajua laskua. Huuto hyvinvoinnista on valtavaa...

Kehitysmaat eivät hyväksi Länsimaiden diktatuuria. Minusta ainut oikeudenmukainen tapa vähentää päästöjä on laskea CO2 päästöt kumulatiivisesti per asukas.  Missään nimessä kehitysmaiden ei tule hyväksyä, että länsimaat saavat hyötyä siitä, että ne rakensivat oman infransa jo aikaisemmin.
http://bafric.blogspot.com/2011/10/climate-change-and-cocoa-production.html

http://bafric.blogspot.com/2011/11/cumulative-co2-emissions-and-durban.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti