maanantai 7. marraskuuta 2011

Humanistit katkeria työttömyydestään

Olen filosofian maisteri ja työtön. Olen opiskellut suhteellisen turhia aineita, mutta en kuitenkaan niitä aivan turhimpia. Pätkätyöllistyminen voi olla mahdollista, vaikka epätodennäköistä. Kun tapaan uusia ihmisiä ystävieni ja paremman puoliskon kautta, varon paljastamasta mitä olen opiskellut.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/10221032
Osa protestoijista on selvästikin humanististen ja esoteeristen tieteiden ja taiteiden opiskelijoita, joiden ei pitäisi olla yllättyneitä, että markkinatalous ei palkitse heidän kirgiisialaisen seksuaali-identiteetin tutkimuksiaan hyväpalkkaisilla työpaikoilla ja lupaavalla uraputkella. Toisaalta, tyytymättömien riveihin mahtuu myös miljoonia sääntöjen mukaan pelanneita, ahkeria ja älykkäitä protestoijia, jotka ovat havainneet tien keskiluokkaan olevan miltei tukossa.
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/americana/wall-street-ja-keskiluokan-raivo

Korkeakouluthan ovat antaneet monelle opiskelijalle turhan ruusuisia fantasioita alan tulevaisuudesta ja työllistymismahdollisuuksista. Toisaalta vaikka esim. tekniikan alalla on paljon töitä niin DI tutkinto TKK:lta vaativimmilta aloilta on paljon työläämpi kuin humanistin tutkinto.

Taloudellinen tilanne oli vain vähän aikaa sitten ihan toinen ja silloin oli vielä rahaa kaikkeen hassuun eli työttämät humanistit saavat pitkälti syyttää itseään ja sitä, että äänestivät vihreitä ja muita hihhuleita. Nyt on vähän myöhäistä valitaa, ehkä kiinalaiset ottavat suomalaiset humanistit töihin vaikka kaivoksiin Afrikkaan. Suomessa moni humanisti raivosi ilmastonmuutoksesta ja tietokoneiden vastaisesta yhteiskuntapolitiikasta. Keksittiin ihme oppeja joilla ei ollut mitään perusteita. Nyt itketään sitten työttömyyttää vaikka itse tuhottiin maan talous hihhuloinnilla.

Humanistit toimivat hyvänä aikana aktiivisesti Suomen taloudellisia intressejä vastaan ja saivat lopulta tuhottua metsäteollisuuden ja Nokian. Loppu on Historiaa!
http://jpoli.blogspot.com/2011/11/ilmastotietoa.html

Ilmastohihhuloinnilla saatiin talouskaaokseen. Menestyvä talous olisi kyennyt työlistämään humanistit, jos ei muuhun niin paperin painoksi, mutta romahdustalous ei siihen kykene millään. Naishumanisteille avioliitto (ja perhe) olisi aina ollut mahdollista, jos taloudella olisi mennyt hyvin mutta humanistit sörssivät senkin ja naishumanistien avioliittomarkkinat menivät aasialaisille ja afrikkalaisille kaunottarille.

2 kommenttia:

  1. Vain täysi typerys ilkkuu, kun toisilta menee työpaikat.

    VastaaPoista