torstai 3. marraskuuta 2011

EUn tuhon syyt

Nyt voidaan kohta ruveta pohtimaan mitkä olivat EUn tuhon syyt. Syyt lienevät moninaiset ja monet halusivat EUn tuhoutuvan. Ainakin Amerikassa on piirejä, joille EUn tuho oli tavoitteena.
http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87548-eu-ja-euro-olivat-hyvan-saan-organisaatioita

EU oli pitkälti utopiasosialistinen hanke, joka pyrki ekologisesti kestäväksi talousalueeksi. EUssa lähdettiin sellaisen politiikan tielle, josta jo ennakolta tiedettiin, että se on taloudellisesti äärimmäisen riskialtis. Paljon puhuttiin kestävästä kehityksestä (sustainable development) mutta kestävä kehitys on pääasiassa taloudellinen mahdottomuus. Myös ilmastonmuutos liturgiaan lähdettiin täydellä mukaan vaikka alunperin ymmärrettiin, että taloudellisesti se on itsemurha. EU myös tuhosi ainoan kasvualansa 2000-luvun alussa järjettömällä verotuksella (3G luvat). 2000-luvun alun katastrofipolitiikan jäljiltä eurooppa ei ole enää mobiilialan ykkönen vaan pahasti jäljessä sekä USAta että Aasiaa. Muutenkin eurooppalainen yhteiskuntapolitiikka järjettömine veroineen ja mielipuolisine sosiaalitukineen on osoittautunut katastrofiksi. Ainut tie tästä eteenpäin on äärimmäisen kova teollisuuspolitiikka, missä yhteiskuntapolitiikan ainoana tavoitteena on euroopan taloudellisen ja teknisen kilpailukyvyn turvaaminen.

Euroopan tie tästä eteenpäin lienee äärimmäisen kivinen ja rankka. Eurooppa pyrki säilyttämään vanhan ja uudistumaan hitaasti. Teknologisesti euroopassa pyrittiin säilyttämään vanhoja rakenteita ja taloutta ei uudistettu sillä pontevuudella millä uudistuksia olisi pitänyt toteuttaa. Eurooppalainen tiede on vieläkin suhteellisen edistynyttä mutta teknologisesti eurooppa on jälkeenjäänyt kiinalaisesta.
http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87541-eurooppa-ajautumassa-euro-fasismiin

Kiinassa ei tietokoneiden silmille enää hypitä vaan siellä tietokoneet ovat valtion erityisessä suojeluksessa.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/11/shenwei-sw-3.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti