torstai 24. marraskuuta 2011

Hawking: Ihmiset avaruuteen

Stephen Hawking says the colonization of outer space is key to the survival of humankind, predicting it will be difficult for the world's inhabitants "to avoid disaster in the next hundred years."
http://www.winnipegfreepress.com/canada/breakingnews/human-survival-depends-on-space-exploration-says-stephen-hawking-134135238.html

"Our population and our use of the finite resources of planet Earth are growing exponentially, along with our technical ability to change the environment for good or ill. But our genetic code still carries the selfish and aggressive instincts that were of survival advantage in the past. It will be difficult enough to avoid disaster in the next hundred years, let alone the next thousand or million."
http://www.winnipegfreepress.com/canada/breakingnews/human-survival-depends-on-space-exploration-says-stephen-hawking-134135238.html

Hawking näkee ihmisen tulevaisuuden avaruudessa tai sitten ihmisellä ei lajina ole tulevaisuutta ollenkaan. Mitenkään kovin suuret mahdollisuudet ihmisellä ei kuitenkaan realistisesti ole mennä avaruuteen, koska nykyteknologialla avaruusmatkailu on hyvin rajoittunutta ja mitään suuria määriä ihmisiä ei avaruuteen pysty asuttamaan millään.

Avaruuteen ei ihmisellä ole oikeastaan asiaa. 70-luvulla vielä uskottiin avaruuden asuttamiseen mutta avaruus on osoittautunut hyvin vaikeaksi asuttaa tai matkustaa ihmisen käytettävissä olevilla voimavaroilla.

2 kommenttia:

  1. Hawking sanoi tuon saman jo pari vuosikymmentä sitten,joten vanhan lämmittelyä. Tuolloin asiantuntijat sanoivat Hawkingin menneen pätevyytensä ulkopuolelle. Silloin Hawking puhui ihmiskunnan tuhoavasta superbakteerista. Koko populaation tuhoutuminen näin ei kuitenkaan tuntemamme biologian valossa ole mahdollista, noin 1/3 on maksimi.

    VastaaPoista
  2. Avaruusfantasismi oli varsin suosittu 1960-1990 luvuilla. Nykyään ei ole enää rahaa fantasioida avaruuden asuttamisesta.

    VastaaPoista