keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Senttihuutokaupat ja pikavipit

Kävi Teknihuudon jatkossa miten tahansa, senttihuutokaupat ovat nähdäkseni jo nykylainsäädännöllä laittomia, joten on merkillistä miten ne saavat jatkaa toimintaansa. Pikavippiyrityksiä puolestaan pitää koko kansan enemmistö moraalittomina, vaikka ne ovatkin pohjimmiltaan laillisia. Mielestäni molemmat yritystyypit ovat kuitenkin sekä sosiaalisesti että kansantaloudellisesti haitallisia, minkä vuoksi ne tulisi pyrkiä kieltämään.
http://www.piksu.net/artikkeli/kansantaloudellisesti-haitallinen-yritystoiminta

JPolissa ei nähdä kovinkaan paljoa järkeä rajoittaa liiketoimintainnovaatioita.
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kokoomuksen+Sampsa+Kataja+kielt%C3%A4isi+pikavipit+kokonaan/1135269081071

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/09/kokoomuksen_kataja_pikavipit_kiellettava_lailla_2843218.html

Pikavipit tarjoavat lyhytaikaista rahoitusta nopeasti. Samantyyppistä lainaa tarjoaa mm. luottokortit eli kyseessä on asiakaspalvelu innovaatio. Pikavippejä tarjotaan ilman takuita eli ne parantavat heikossa asemassa olevien lainan saanti mahdollisuuksia.
Usein kovakorkoiset pikavipit kasautuvat samoille henkilöille. Niistä aiheutuvista maksuhäiriöistä kärsivät eniten nuoret aikuiset. Taloustutkimuksen mukaan yli 80 prosenttia kansalaisista kieltäisi kännykkävipit kokonaan. Samoin tekisi Kuluttajaliitto.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/07/pikavipit_vievat_edelleen_turmioon_1819142.html

Pikavippi ei sinällään ole sen huonompi tapa lainata kuin muutkaan.
http://laina-ilman-vakuuksia.info/2011/11/kokoomuskansanedustajat-ajavat-pikavippien-kieltamista/

Rahanlainaaminen on kristillisessä ja islamilaisessa kulttuurissa jo muutenkin pitkälti demonisoitu liiketoiminnan muoto. Aikanaan Paavi kielsi kristityiltä rahan lainaamisen ja antoi monopolin juutalaisille. Juutalaisille taas oli omassa uskossaan sallittua lainata ei-juutalaisille. Jeesus aikanaan suhtautui varsin kriittisesti rahanlainaajiin ja rahanvaihtajiin. Nykytalous ei kuitenkaan toimi ilman rahoitusinstituutioita. Yksi vaihtoehto olisi siirtyä suoraan kommunismiin mutta siihenkään harva haluaa siirtyä vaikka tällä menolla jonkinlainen pakkokommunismi on kohta väistämättä edessä.

http://www.teknihuuto.fi/

Täten vilpittömät kiitokset minun ja murolaisten puolesta, että allaoleva viesti ja sen seurauksena syntynyt keskustelu ja mielipiteet kuultiin ja niihin reagoitiin nopeasti.
Ammattimaista ja suoraselkäistä toimintaa. Ennenkaikkea haluan henkilökohtaisesti esittää kiitoksen, johon uskon monien yhtyvän, että teknihuudon kaltaista tekosyiden etsimistä ja vastuunvälttämistä ei esiintynyt, ettekä yritä selittää itseänne "kuiville", vaan myönnätte virheen ja toimitte asianmukaisesti.
Murobbs:n maine oli vaakalaudalla, mutta nopean toiminnan ja käyttäjien kuuntelemisen johdosta se palautui välittömästi ainakin allekirjoittaneen silmissä. Virheitä tekee meistä jokainen. Toiset oppii niistä, toiset eivät ja sitten on se ryhmä, jotka eivät niitä edes myönnä. Olette monessa osoittaneet, että kuulutte ensimmäiseen ryhmään ja osoititte sen taas.
http://murobbs.plaza.fi/muropaketin-ja-murobbs-n-tiedotukset-ja-palaute/832399-vetoomus-edit-kiitos-teknihuuto-fi-yhteistyon-lopettamisesta.html

Murobbs:n kommunistit haluaisivat rajoittaa vapaata liiketoimintaa. Seuraavaksi Murobbs:n kommunistit luultavasti hyökkäävät veroparatiisien kimppuun.
http://laina-ilman-vakuuksia.info/2010/10/laina-ilman-vakuuksia/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti