torstai 1. joulukuuta 2011

Kumulatiiviset päästöt ja ilmastonmuutos

Tulevaisuuden päästöt pitää laskea historiallisten kumulatiivisten päästöjen per asukas mukaan. Se on ainut oikeudenmukainen tapa.

Kehitysministeri Heidi Hautala pitää niin sanottujen nousevien talouksien mukaan saamista tärkeänä. Hän olisi kuitenkin halunnut loppuasiakirjaan vahvempia muotoiluja ihmisoikeuksista ja niiden sitovuudesta. Tätä myös Suomi ajoi kokouksen aikana. Nyt ihmisoikeusperustaisuus mainitaan loppuasiakirjassa vain järjestöjen yhteydessä.
http://www.heidihautala.fi/2011/12/busan-kehittyvat-maat-jakamaan-vastuuta/

Kehitysmaiden tilanne on vaikea eikä kehitysmaiden kontolle pidä laskettaman Länsimaiden historiallisia päästöjä ja niiden aiheuttamia ongelmia. Ainut keino korjata epäkohta on käyttää laskennassa historiallisia kumulatiivisia päästöjä per henkilö.
http://timeforchange.org/cumulative-co2-emissions-by-country

http://globalcitizen.net/Data/Pages/1291/papers/2009103014156814.pdf

Kehitysmaiden vainoaminen CO2 päästöistä on hirvittävä vääryys, koska ainut oikeudenmukainen tapa tarkastella asiaa on historialliset kumulatiiviset päästät per asukas.
Cumulative emissions are responsible for the high levels of CO2 concentrations that are destroying the climate, which means the moral responsibility rests with Americans to show leadership on emissions reductions.
http://thinkprogress.org/romm/2009/06/01/204179/us-responsible-for-29-of-carbon-dioxide-emissions-over-past-150-years-triple-chinas-share/

http://bafric.blogspot.com/2011/11/cumulative-co2-emissions-and-durban.html

 

Koko ilmastonmuutos ongelma on täysin Länsimaiden syytä ja Kiinan kumulatiiviset historialliset CO2 päästöt per asukas ovat varsin pienet verrattuna Länsimaihin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti