perjantai 9. joulukuuta 2011

Kiina ja Teknologia

Auvo Rouvinen kirjoittaa Kiinasta ja Lännestä.
http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90737-kiinan-ihme-luotto-ja-marx

http://tietsikka.blogspot.com/2011/12/uudet-innovaatiot.html
Rouvinen viittaa kirjoituksessaan vanhoihin teoreetikkoihin. Iso ongelma näissä vanhoissa teoreetikoissa kuten Marxissa on, että he aikanaan tarkastelivat asioita teollisen yhteiskunnan näkökulmasta, jossa tuotteet olivat käsinkosketeltavia ja monessa mielessä selkeitä. Itse korostan todellisuuden informaatioluonnetta ja nyky-yhteiskunnassa perinteellinen teollinen tuotanto on hyvin pieni osa yhteiskunnallista reaalisosialismia.
http://www.kansalaiskeskustelu.org/index.php?topic=539.msg8409#msg8409

Kiinan ja Lännen yhteistyö on varsin järkevää, koska se on taannut maailmalla valtavan taloudellisen, sosiaalisen ja teknologisen hyvinvoinnin. Kiina on saanut osaamista ja Länsi halpaa tuotantoa, pääoman omistajat ovat saaneet hyvää tuottoa, ja Länsimainen työvoima on saanut nauttia korkeasta elintasosta tekemättä juurikaan työtä. Iso osa Lännen työvoimasta tekee lähinnä työtä näennäisesti. Osa tosin kuvittelee tekevänsä tärkeätä työtä ymmärtämättä, että he ovat todellisuudessa ns. leikkityöläisiä päiväkodinomaisissa oloissa.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/09/kiinan-verkkokaupat-suosittuja.html

Kansan pitäisi olla tyytyväisiä, ettei tarvitse oikeasti tehdä työtä, koska monesta ei siihen todellisuudessa ole. Hyvin harva pystyisi tekemään mitään järkevää, valittajat hyvin harvoin kykenevät tai osaavat mitään.
http://jpoli.blogspot.com/2011/12/asevientikielto-kiinaan-purettava.html

Aikanaan Länsi ja Kiina pääsivät sopimukseen välien luomisesta ja kauppakumppanuudesta. Päätös on luonut valtavasti hyvinvointia kaikille ja säästänyt maailman turhilta sodilta.

Poliittisesti Länsi ei kannata vapaatakauppaa vaan käyttää kauppasaartoja epäasiallisesti vapaan kaupan rajoittamiseen ja kiristämiseen. Rasismi monen Länsipellen keskuudessa karmeaa katseltavaa. Moni Länsipelle ei kykene edes tekemään omia sukkiaan vaan vipeltää kiinalaisilla sukilla ja tossukoilla ja kurkusta tulee rasistista mylvinää.
http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90770-amerikassa-ennakoidaan-jo-uutta-kylmaa-sotaa-kiinan-kanssa-rauhanmies-barack-obama

http://tietsikka.blogspot.com/2011/12/uudet-innovaatiot.html

Uusi kylmä sota voisi tuoda niin paljon tutkimusrahaa uusille teknologioille, että nanoroboteista, roboteista ja ihmistä huomattavasti vahvemmasta superälystä tulee tositotta.
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/11/ihmisoikeudet-ovat-joustava-suure-jossa.html

http://natonalla.blogspot.com/2011/12/iranilla-hallussaan-amerikkalainen.html

http://euroetana.blogspot.com/2011/12/kiinan-vienti-lahes-ennatystasolla.html

http://www.chinadaily.com.cn/sunday/2011-12/11/content_14246004.htm

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti