lauantai 3. joulukuuta 2011

Vihreät pettyneitä Obamaan

Barack Obamaan kohdistui lähes messiaaniset odotukset kolme vuotta sitten. Miehelle annettiin jopa Nobelin rauhanpalkinto – ilman ensimmäistäkään kunnon saavutusta.
http://www.vihrealanka.fi/blogi/nobel-takaisin-obama

Monilla oli vääriä kuvitelmia Obamasta ja pettymys on viherpipertäjien keskuudessa raju.
Ilmastoneuvottelut kiristyivät umpisolmuun, joka ei aukea Durbanissakaan. Päinvastoin, Kiina on tasan yhtä nihkeä kuin Yhdysvallat. Amerikkalaiset taas ovat ilmoittaneet jättäytyvänsä ulos myös kehitysmaiden ilmastorahastosta. Syynä on ensi vuoden presidentinvaalit, joissa ilmastonmuutokset hillintä tuntuu olevan kirosana.
http://www.vihrealanka.fi/blogi/nobel-takaisin-obama

http://jpoli.blogspot.com/2011/11/ilmastosota.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/11/ilmastotietoa.html

Euroopassa on ollut laajoja joukkoja ihmisiä, joilla ei ole ymmärrystä Amerikan politiikasta. Sellaisille viherpipertäjänä markkinoitu musta Obama menee kuin vesi Niagaran putouksessa.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118360-gallup-vihreiden-kannatus-surkeinta-12-vuoteen

http://www.lecnpi.org/action-justice-et-paix/

http://satuhassi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90156-parlamentaarikkojen-ilmastokokous-alkamassa

Yhdysvaltoja tuntemattomat kuvittelivat, että Amerikan toiminta johtui Georg Bushista ja hänen persoonastastaan. Presidentillä on Yhdysvalloissa paljon valtaa, mutta Yhdysvallat ei kuitenkaan ole Presidentti, vaan tietyt politiikat vaativat laajaa tukea. Yhdysvaltojen politiikka on näiden laajojen poliittisten ja yhteiskunnallisten prosessien tulos eikä siihen vaikuta itse Presidentti ja hänen persoonansa kovinkaan paljoa. Näin ollen Obama ei yksinkertaisesti kykene päättämään asioista toisin kuin nämä yhteiskunnalliset prosessit sallivat ja ne ovat pitkälti Obaman tai kenenkään muunkaan poliitikon tavoitettamattomissa.

Yhteiskunnissa tapahtuu hyvin monimutkaisia yhteiskunnallisia prosesseja ja niiden ymmärtämiseen täytyy pystyä hahmottamaan valtavia kokonaisuuksia tai virhepäätelmät ovat väistämättömiä.
http://enveconomics.blogspot.com/2011/11/generational-attitudes-and.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/12/kumulatiiviset-paastot-ja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti