torstai 3. marraskuuta 2011

Sodankylän malmilöytö

Sodankylä ja muu Suomi ei yleensä kiinnosta hallitusta, eikä tavallisia helsinkiläisiä. Kehä III:sen ulkopuolinen Suomi nähdään ankeana, "toisena Suomena", jonka pelkkä ajatteleminen aiheuttaa kroonista masennusta ja saa helsinkiläiset suutelemaan omaa maataan jalkojensa alla ("onneksi asun ihanassa, sivistyneessä Helsingissä, enkä landella!"). Media kyllä muistaa Sodankylää ja lähitienoita muistuttamalla muun muassa korkeista itsemurhaluvuista ja nuorten suuresta näköalattomuudesta tulevaisuuden suhteen. Media muistuttaa, että juuri nämä alueet ovat muuttotappiollisia alueita, joista sentään nuorempi porukka "ymmärtää" muuttaa suurimpiin kaupunkeihin, kuten vaikkapa... No Helsinkiin tietty!
http://jarkeapeliin.blogspot.com/2011/11/63-sodankylan-malmiloyto.html

Niiden arvioidaan olevan moninkertaisia Talvivaaran ja Kevitsan kaivosten pitoisuuksiin nähden. Itse malmin määristä ei vielä voi sanoa mitään varmaa, koska löytöä ei ole pystytty rajaamaan. Mutta malmia on paljon ja laajalla alueella. Kaikella todennäköisyydellä kaivaukset toteutuessaan heikentäisivät merkittävästi Natura-alueen luontoarvoja.
http://annisinnemaki.net/component/content/article/5-blogi/549-maan-kaivaminen-naturan-alta.html

Raskaasti velkaantunut Eurooppaa joutuu repimään maaperän auki.
http://jpoli.blogspot.com/2011/11/eun-tuhon-syyt.html

Helsinkiläiset Lähiörotat tarvitsevat rahaa, ja siinä ei luontoarvoilla ole sijaa, kun SMC Lähiörotat skujaa.

Lähiöissä tuskin Sodankylän luonto saa sympatiaa vaan lähiökansa tarvitsee rahaa aineisiin. Pitkiä tuomioita kärsivät Norssirotat eivät Sodankylää sääli vaan kanittavat laskimensakin ja siinä sivussa Sodankylän malmit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti