lauantai 15. syyskuuta 2012

Kykeneekö Israel pysäyttämään Iranin ydinohjelman

Israelin on jo pitkään spekuloitu iskevän Iranin ydinohjelmaa vastaan jopa ilman USA:n tukea.
http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/117205-iskeeko-israel-iraniin-kuukauden-sisalla

Yhdysvallat ei ole kuitenkaan ollut mitenkään erityisen kiinnostunut auttamaan Israelia iskussa. Israelin sotilaallinen kapasiteetti tuskin on riittävä onnistuneeseen iskuun Irania vastaan ilman Yhdysvaltojen apua.
http://www.foxnews.com/politics/2012/09/15/us-aid-to-middle-east-questioned-after-anti-american-attacks-in-region/

Isku Iraniin aiheuttaisi varmasti valtavia poliittisia vaikeuksia Yhdysvalloille Arabimaailmassa. Lisäksi ongelmaksi nousisi se, että monet Arabit kokisivat Kiinan ja Venäjän ystävällismielisinä valtioina ainakin Yhdysvaltoihin verrattuna. Yhdysvallat tuskin uskaltaa uhmata muslimeja, koska seuraukset voisivat olla hyvin yllättävät ja poikkeuksellisen vakavat. Vaalien alla isku nostaisi öljyn hinnan pilviin ja aiheuttaisi syvän talouskriisin. Öljyn hinnan raju nousu myös heikentäisi EU:ta jopa kohtalokkaasti. Kaatuva EU taas johtaisi uusiin levottomuuksiin ja pahimmillaan sisällissotaan Euroopassa.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=5002

“The American people are tired of this,” Sen. Rand Paul said Thursday on the Senate floor. “Our Treasury is bare. There is a multitude of reasons why we should not continue to send good money after bad.”
http://www.foxnews.com/politics/2012/09/15/us-aid-to-middle-east-questioned-after-anti-american-attacks-in-region/#ixzz26Zm94Az0
Yhdysvaltojen ylin strateginen johto todennäköisesti harkitsee vakavasti Israelin tuen lopettamista, koska Israelia ei luultavasti voi enää kauaa tukea.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=5000

http://www.huffingtonpost.com/2012/09/15/israel-iran-war_n_1886721.html

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4281842,00.html

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/9545624/Benjamin-Netanyahus-angry-threats-against-Iran-have-put-West-on-edge-over-possible-Israeli-attack.html

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/iran-threatens-israel-with-hezbollah-retaliation-if-islamic-republic-is-attacked.premium-1.465207

http://israelisoldiersmother.blogspot.fi/2012/09/cant-argue-when-it-comes-from-them.html

http://www.arabsforisrael.com/

http://artists4israel.blogspot.fi/2012/09/an-orthodox-jewish-rapper-and-walk-into.html

http://verygoodnewsisrael.blogspot.fi/

http://www.sott.net/articles/show/251144-Dollar-no-longer-primary-oil-currency-China-begins-to-sell-oil-using-Yuan

http://www.wired.com/dangerroom/2012/09/iran-war-plan/

Iranin ydinohjelma on varsin hyvin suojattu eli ei edes Yhdysvalloilla välttämättä ole kykyä tuhota sitä ainakaan ilman ydinaseita.
http://www.wired.com/dangerroom/2012/08/dempsey-israel-iran/?utm_source=Contextly

Israelin sotilaallinen voima on niin vähäinen, että kykyä iskeä Irania vastaan ei ole. Itse en usko, että edes Yhdysvalloilla on tarvittavaa sotilaallista voimaa ilman ydinaseita ja ilmeisesti ydinaseet on pois suljettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti