torstai 6. syyskuuta 2012

Johtajien suita ei saa tukkia

Italian pääministeri Mario Monti on vaatinut Euroopan – erityisesti Pohjois-Euroopan – johtajille "menettelyohjetta", joka säätelisi, miten eurokriisistä saa puhua.
Italian pääministerin Mario Montinmielestä Pohjois-Euroopan johtajat ovat menneet liian pitkälle arvostellessaan Etelä-Euroopan maita. Ratkaisuksi Monti tarjoaa menettelyohjetta, joka säätelisi julkisia puheenvuoroja.
http://www.taloussanomat.fi/media/2012/09/06/italian-paaministeri-haluaa-vaientaa-suomen-johtajat/201237284/135

Mario Montin vaatimukset ovat törkeitä; ja demokratiaa ja kansanvaltaa halventavia. Mario Montin ehdotuksiin ei pidä missään tapauksessa suostua ja Italialaisten tulisi miettiä vakavasti onko Maria Monti kykenevä moraalisesti toimimaan demokraattisen eurooppalaisen maan pääministerinä.

Monti peräänkuulutti yhtenäisyyttä Euroopan johtajien välille. Hän varoitti Pohjois-Euroopan päättäjiä loukkaamasta Etelä-Euroopan poliitikkoja. Monti osoitti puheensa suoraan myös rivipoliitikoille, jotka hänen mielestään "ovat luultavasti erittäin hyveellisiä itse, mutta jotka vakuuttelevat itselleen olevansa ainoita hyveellisiä".

Italialaisilla ei ole mitään oikeutta rajoittaa muiden sananvapautta. Sananvapaus (ja vapaus) on korkeampi arvo kuin Italian kansan hyvinvointi tai Italian valtion selviytyminen. Tosiasiallisesti Italian kansalla ei ole mitäään pelättävää; sillä Herra on pelastanut ihmiset. Euron tai Italian tuhoutumisella ei ole minkäänlaista merkitystä, koska Jeesus on valmistellut pöydän Italian kansalle rajan toisella puolen ja sama koskee muitakin eurooppalaisia. Herran pöydässä on tilaa.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/09/kristinusko-ja-sota.html

http://jpoli.blogspot.fi/2012/09/jaakonsaari-halveksii-suomea.html

http://yle.fi/uutiset/valtiovarainministerion_virkamiesjohtoa_salassa_italiaan/6270636

http://www.vonanka.se/2012/09/roda-siffror-dramatiskt.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti