tiistai 18. syyskuuta 2012

Tietoyhteiskunnalla Suomi nousuun

Tietoyhteiskunta käyttää tietotekniikkaa laajasta. Suurin osa tietotekniikan käytön hyödystä tulee käyttäjälle eikä valmistajalle. Suomessa on lähdetty tuotannosta ja nyt pitäisi enemmän miettiä miten tietotekniikalla ja muutenkin kyettäisiin parantamaan hyvinvointia ja ihmisten onnellisuutta. Android ja Linux ovat valtava mahdollisuus Suomelle, koska ne ovat mahdollistaneet edullisen ja halvan tietotekniikan, jota voidaan käyttäää valtavassa mittakaavassa.
http://tietsikka.blogspot.fi/2012/09/arm-android-tietokone-99.html

Suomessa on vastustettu paljon tietotekniikan käyttöä nimenomaan yhteiskunnallisten prosessien uudistamisessa. Tälle on monta syytä. Esim. Ay liike on halunnut säilyttää asemiaan ja samoin teollisuus. Myös etujärjestöt, poliitikot ja muut ovat yleensä preferoineet saavutettuja asemia ja rohkeutta ei ole ollut luoda uutta.
http://pjarvinen.blogspot.fi/2012/09/tietojarjestelmat-epaonnistuvat-aina.html

http://pjarvinen.blogspot.fi/2012/09/marssi-potilastietojarjestelmaa-vastaan.html

Uuden luominen on aina riskialtista ja siinä voi tulla helposti isoja tappiota, ja voitotkin voivat jäädä yllättävän pieneksi. Uusi myös altistaa kaikenlaisille vastoinkäymisille ja menetyksille. Monasti on turvallisempaa jähmettyä suolapatsaaksi ja laittaa pää piiloon hiekkaan ja nauttia turvallisuuden tunteesta.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talta-tuntuu-olla-koyha

Köyhyys on turvallista ja vauraus pelottaa. Monet vanhemmat ovat jo saavuttaneet tietyn yhteiskunnallisen aseman ja jopa jonkinlaisen vaurauden. Monelle se jo riittää, erityisesti koska elinaikaa ei enää ole paljoa jäljellä. Nykykehityksestä hinnan maksaa kuitenkin tämän päivän nuori ja huomispäivän nuori. Suurin osa tosin pääsee viimeiselle matkalle ennenkuin ongelmat kärjistyvät.

Meille varakkaammalle väelle, joka olemme osanneet hajauttaa omaisuutemme viisaasti, nykykriisit ja jopa Suomen rajukaan köyhtyminen ei juurikaan tunnu elinaikanamme muttta nuorisokurjaliston asemaa käy sääliksi. Nuorisolle on uskoteltu, että sitä tarvitaan ja Pisa menestys avaa portit. Ikävä kyllä näin ei ole. En voi luvata nuorisolle mitään. Sijoittajana en ole enää aikoihin uskaltanut sijoittaa juurikaan Suomeen tai edes Eurooppaan. Muualla on taitavampia ja viisaampia ihmisiä ja eurooppalaisissa sitä viisautta tai taitoa ei ole. En ole rasisti eli minulle on vaikeaa suosia suominuorta kiinalaisen tai afrikkalaisen kustannuksella. Lähes kaikki mielenkiintoinen kehitys tapahtuu jossain muualla kuin Euroopassa tai Suomessa. Eurooppa muistuttaa vanhainkotia ja jotain kurjaliston huoltolaa.

Valtiovallan pitäisi nyt aktivoida esim. vanhusväestön osaamista. Esim. Nokian kännyjä olisi voitu kokoonpanna esim. vanhusväestön hätätyönä. Ympäri Suomea olisi voitu tuoda vanhuksia kokoonpanemaan Nokian kännyjä ja siten pelastamaan Nokia. Sotaveteraaneista olisi varmasti pystytty kokoonpanemaan hätätyövoimaa jolla Nokian kilpailukykyä voitu parantaa. Samoin myös kouluissa, päiväkodeissa, vanhustenhuollossa ja vammaishuollossa voitaisiin tehdä kännyjä ja tietokoneita talkootyönä. Samoin esim. junamatkalla matkustajat voisivat kokoonpanna erilaisia laitteita ja siten auttaa pelastaaan Suomen. Nyt on aika kokeilla kaikkia mahdollisia tapoja tehostaa kansalaisten osallistumista isänmaalliseen hätätyöhon.
http://pantterin.blogspot.fi/2012/09/turvat-tukkoon-huutavat-hyvinvoijat.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti