perjantai 7. syyskuuta 2012

Suomen koulut pakkolaitoksia

Thomas Taussi kirjoittaa Suomen koululaitoksesta.
http://thomastaussi.blogspot.fi/2012/09/sosiaalidemokratiassa-lapsen-aivot.html

Itsellä ja monella muullakin on aika kehnot kokemukset koululaitoksesta. Tunneilla joutui kärsimään terrorista sekä opettajien että oppilaiden taholta ja sama peli jatkui välitunneilla. Kaikki opettajat olivat järjestään idiootteja ja vähä-älyisiä, jotka lähinnä terrorisoivat omalla tietämättömyydellään. Korkeakouluissa opetus on parhaimmillaan parempaa, mutta opettajilla on sielläkin taipumus terrorisoida ja kiusata oppilaita. Kunnollista opetusta on vaikea saada, koska se mikä on relevanttia ja järkevää ei ole välttämättä sitä mitä opetetaan.

Käytännössä olen joutunut opiskelemaan kaikki asiat itse kirjoista, koska opetus on ollut joko huonoa tai asioita ei ole edes opetettu. Korkeakouluissa opetus on kuitenkin parhaimmillaan aika hyvää ja laatu on parantunut ajan kuluessa. Internetin käyttöä pitäisi lisätä, koska silloin voisi valita omaan oppimistyyliin sopivimman tavan.

Korkeakouluissa esim. matematiikan ns. massaluennoista ei ole ainakaan itselle ollut mitään hyötyä, kun opettaja kirjoittaa asiat sellaista vauhtia piirtoheitinkalvolle ettei niitä sieltä ehdi kopioida eikä niistä saa mitään selvää. Oma käsiala on sen verran huono etten sitä pysty itsekään lukemaan jos pitää kiirehtiä. Onneksi amerikkalaiset matematiikan oppikirjat ovat onneksi varsin selkeitä ja ymmärrettäviä. Kuitenkin on aivan turha pitää sellaisia luentoja, joita useimmat eivät kykene edes seuraamaan. Parempi käsitellä asiat siten, että opiskelijat ymmärtävät ja pysyvät kartalla. Huono opetus ei ole mikään kunnia asia.

Youtubessä on esim. paljon hyviä opetusvideoita, joista parhaista saa selvää. Suomessakin pitäisi rakentaa kansallinen opetusvideo arkisto, johon parhaat luennoitsijat kaikista maan korkeakouluista tekisivät opetusvideoita eri asioista.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/09/yhteiskunnan-aivopesu.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti