perjantai 14. syyskuuta 2012

Uskonnoista saa tehdä filmejä vapaasti

Itse kannatan vapaata filminteko oikeutta ja myös täydellistä uskonnon vapautta. Ilmeisesti joku filmi häiritsee muslimeja.
http://www.hs.fi/ulkomaat/Suomen+muslimit+tuomitsevat+filmin+ja+v%C3%A4kivallan/a1305599146826

Itse en tuomitse filmiä, en ole tosin nähnyt filmiä, mutta sensuurinvastustamisen nojalla periaatteessa kaikki filmit ovat ok; eli jonkun yksittäisen filmin tuomitseminen olisi irrationaalista vapausperiaatteen vastaisena. Filmintekijä ei luonnollisestikaan ole vastuussa mistään väkivallasta, jonka filmin vastustaminen aiheuttaa. EI vaikka se sytyttäisi maailmanlaajuisen sodan Kristittyjen ja Muslimien kesken. Lähi-idän palaminen poroksi taisteluissa voisi olla hyvä, koska siellä ei sopua löydy.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=4990

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=4986

http://www.khilafah.com/index.php/analysis/middle-east/14642-film-defaming-the-messenger-sallallahu-alaihi-wasallam-america-is-using-the-coptic-christians-as-a-pretext-to-interfere-in-egypt

Kuolleiden Profeettojen kunnia ei nauti oikeussuojaa Lännessä. Itse en kannata kunnian oikeudellista suojaamista. Jumalten Profeettojen kunnian suojeleminen on sen kannattajien asia ja heidän Jumalansa välinen.
http://www.khilafah.com/index.php/the-khilafah/khilafah/14641-only-the-khilafah-can-protect-the-honour-of-the-prophet-muhammad-sallallahu-alaihi-wasallam

En myöskään tuomitse väkivaltaa Yhdysvaltoja kohtaan, koska loogisesti kyseessä on Islamin ja Kristinuskon välinen konflikti ja Yhdysvallat on viime aikoina kiusannut muslimeja varsin paljon eli muslimeilla on kaikki syyt olla vihaisia Amerikalle. Tuomitseminen uskontojen välisissä konflikteissa kuuluu sille, joka uskoo niihin Jumaliin ja niille Jumalille, ei muille. Pontius Pilateksen tavoin pesen käteni Jehovan ja Allahin välisistä riidoista.

Yhdysvallat on jo pitkään haastanut riitaa muslimeja kohtaan interventionistisella politiikallaan.
http://natonalla.blogspot.fi/2011/12/suomi-afghanistanissa.html

http://ulkopolitist.wordpress.com/2012/09/04/irak-nuri-al-maliki-ja-poliittinen-vakivalta-redux/

Lännen ja Muslimien välisiä riitoja on syvennetty ainakin Lännen puolelta turhaan. Irak, Afghanistan jne operaatiot olisi voinut jättää tekemättä. Ristiretkille Islamia vastaan ei ole mitään järkeviä perusteita.
http://www.hs.fi/ulkomaat/Islaminvastaisen+elokuvan+nostattama+mellakointi+laajeni+uusiin+maihin/a1305599128202

Tuskin mellakoinnissa sinällään on kyse elokuvasta vaan suuremmasta tunteesta, että Islamin pyhiä alueita on loukattu Amerikan miehitysvallalla. Muslimien tunteet ovat ymmärrettäviä, koska Yhdysvallat on varsin selkeästi riehunut ympäri maailmaa. Amerikan toimille ei ole ollut mitään muita perusteita kuin ahneus ja määräämisen (alistamisen) tarve.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/09/kristinusko-ja-sota.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti