lauantai 29. syyskuuta 2012

Tiitisen lista

Mitä tämä siis tarkoittaa? Lain mukaan suojelupoliisin papereita voi pitää salassa enintään 60 vuotta eli nyt esimerkiksi kaikki 1952 ja sitä vanhemmat asiakirjat ovat kenen tahansa luettavissa kansallisarkistossa. Automaattista supon papereiden salassapito ei julkisuuslain mukaan ole, vaan siihen pitää löytyä perustelu. Keskeisin supon salassapitoa säätelevä pykälä kuuluu: ”Salassa pidettäviä viranomaisen asiakirjoja ovat suojelupoliisin ja muiden viranomaisten asiakirjat, jotka koskevat valtion turvallisuuden ylläpitämistä, jollei ole ilmeistä, että tiedon antaminen niistä ei vaaranna valtion turvallisuutta”.
http://blogit.mtv3.fi/elinkautinen/2012/09/29/tiitisen-lista-turha-hurrata-julkistuspuheille/

Aikanaan iso osa suomen merkittävimmistä poliitikoista, taiteilijoista, yritysjohtajista jne oli varsin hyvissä väleissä itäblokin kanssa. Asiassa ei pitäisi olla mitään ihmeellistä, koska nyt sama toistuu EU:n kanssa. Itse en kannata Tiitisen listan nimien julkaisemista, koska se vain turhaan loisi epäilyjä montaa henkilöä kohden. Aikanaan yhteistyömiehiä ja -naisia oli Suomi täynnä eli yhteistyö oli maantapa.
Saksan demokraattisen tasavallan luhistumisen jälkeen on käynyt ilmi, miten suuren mittaluokan tekijä kansainvälisessä vakoilussa oli DDR:n valtionturvallisuuden ministeriön tiedustelun päähallinto (HV A), josta usein käytetään ministeriön nimestä johdettua lempinimeä ”Stasi”.
http://suomenhistoriaa.blogspot.fi/2010/10/stasi-ja-tiitisen-lista.html

Listalla tuskin ovat tärkeimmät vakoilijat, koska kaikista kovimman luokan agenttien identiteettiä suojellaan ihan eri tavalla kuin rivivakoilijoiden. Luultavasti iso osa ns. agenteista oli vain vähämerkityksellistä kirjeenvaihtoa. Nykyään esim. amerikkalaisilla on paljon paremmat agentit Suomessa mutta nimike on toinen.

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2010/10/tiitisen-lista-saatetaan-julkaista.html

http://takkirauta.blogspot.fi/2010/10/tiitisen-satupuu.html

http://hermiitti.blogspot.fi/2011/10/ns-tiitisen-lista-ja-alpo-rusi.html

http://matkamiehenmietteita.blogspot.fi/2011/10/nimi-tiitisen-listalla-kalevi-sorsa.html

Aikanaan yhteistyöhön moni joutui kiristyksen ja uhkailun johdosta. Nykyään menetelmät ovat toiset.
http://selvanakija.blogspot.fi/2012/09/tiitisen-lista-ja-perussuomalaiset.html

http://maisunmaailma.blogspot.fi/2012/09/tiitisen-lista.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti