tiistai 25. joulukuuta 2012

Länsi ja vallankumous

Marxin mukaan kommunistisen vallankumouksen pitäisi tapahtua kehittyneimmässä kapitalistisessa järjestelmässä, kun se on saavuttanut riittävän kapitalistisen järjestelmän kehityksen tason.
http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128017-proletaarinen-vallankumous-johtaa-aina-tyranniaan

Ilmeisesti argumentaatio perustuu ajatukseen, että kehittynyt kapitalismi on tehnyt ihmisistä riittävän eettisiä, että he eivät enää siedä kapitalismiin liittyviä ongelmia vaan haluavat siirtyä tieteelliseen yhteiskuntajärjestelmään evolutiivisesta. Kapitalismiin sisältyy aina yksilötason riskejä ja paljon epävarmuutta jota hyvään tottuneet ihmiset eivät kestä.
http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109923-mit%C3%A4-maon-kiina-opetti-sosialismista

Aikanaan Marx ei pystynyt kehittämään kommunistista teoriaa eikä sitä ole ilmeisesti senkään jälkeen saatu sille tasolle, että monimutkaisen yhteiskunnan ohjaus onnistuisi; mm. "kommunistinen" Kiina käyttää yhteiskunnan ohjaukseen markkinamekanismia.
http://elonkeha.fi/jutut/kiista-yhteismaista

http://kansankokonaisuus.blogspot.fi/2012/12/kirja-arvostelu.html

Sosialismin yhtenä ongelmana on ns. tragedy of commons (tai joku semmoinen). Sen verran kauan on perustaloustieteen opiskelusta etten tuollaisia asioita enää muista tarkkaan mutta joka tapauksessa ideana on yhteisomistuksessa olevan resurssin ylihyödyntäminen siihen asti, että resurssin tuottavuus romahtaa.    Klassinen esimerkki on yhteisesti laidunnettu maapläntti, joka ylilaidunnetaan niin, että se ei enää kasva oikein mitään. Myös jonkun vesialueen kalojen kalastaminen viimeiseen tirrikkaan asti on yleisesti käytetty esimerkki samasta ilmiöstä.

Jokatapauksessa joku taloustieteilijä joskus 1900-luvun alussa ratkaisi kommunismin hinta-allokaatio ongelman synteettisillä hinnoilla (joku Itävaltalainen taloustieteilijä). Synteettiset hinnat eivät kuitenkaan oikeasti toimi, koska synteettiset hinnat eivät toisinna todellisia hinnoitteluprosesseja.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/superaly-ja-kapitalismi.html
Sharpening competition for resources, markets, and labor are driving U.S. capitalists toward war with their Chinese, Russian and Iranian rivals. As each nation’s imperialists maneuver for the upper hand, they must impose more deadly fascist conditions on their working class while clamping down on any opposition. Workers throughout the world are being squeezed by austerity policies to pay for the inevitable wars to come.
http://www.plp.org/challenge/2012/12/12/racist-us-bosses-seek-allies-for-world-war.html

En osaa kommentoida nyt onko olemassa todellinen globaaliprosessi, jossa Yhdysvallat kävisi Kiinan kanssa kamppailua vallasta vai onko se vain illuusio.
http://olliherrala.blogit.kauppalehti.fi/blog/29093

http://mediaseuranta.blogspot.fi/2012/12/six-degrees-umayya-abu-hanna.html

http://antonnikolenko.blogspot.fi/2012/12/venajan-jarjeton-adoptiolaki.html

Onko todellakin olemassa jonkinlainen koalitioiden pystytys vai onko tälläinen koalio vain illuusio? Mitenkään selvää tälläisen koalition olemassaolo ei ole vaikkakin joku voi sen havaita. Ihmisen pattern recognition engine on ylitehokas ja näkee asioille yhteyksiä mitä ei todellisuudessa ole.
http://annakontula.fi/2012/12/euroalueen-talouskurisopimukselle-vasemmistolainen-vaihtoehto-2/

Lännen riistäjäluokka on pystynyt nostamaan Lännen työläisten elintason liian korkeaksi ja lienee selvää, että globalisaatio pakottaa Lännen työläisten elintason huomattavasti nykyistä alemmaksi. Lännen työläiset ovat veljeilleet riistäjien kanssa ja saaneet siitä huomattavia etuja. Nyt monet kuitenkin haluavat laskea Lännen työläisten edut globaalille tasolle, koska Riistäjät eivät halua veljeillä työläisten kanssa.
http://www.plp.org/challenge/2012/12/12/fiscal-cliff-crisis-declares-war-on-workers.html

http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/neuvostoliiton-tarkoitus.html

Osa lännen kurjalistosta haluaisi veljeillä kansallisten kapitalistien kanssa mutta monet globaalit kapitalistit pitävät kansallisia kapitalisteja luokkapettureina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti