tiistai 25. joulukuuta 2012

Järjestelmän rakenne muuttuu toiminnan seurauksena

Järjestelmän rakenne muuttuu toiminnan seurauksena.
http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2012/12/vuoden-lyhin-paiva.html

Talous ja yhteiskunta on historiallinen prosessi, joka ei voi palata aikaisempaan tilaan, koska sen kehitys tuhoaa aikaisemmat tilat lopullisesti.

Kumitonttu kirjoittaa Marxin teorioista. Marxi eli kapitalismin historiallisessa kehitysvaiheessa sitä vaihetta, jolloin teollisuus oli jo kyennyt edistymään jonkin verran mutta varsinaisen tieteellisen kapitalismin kultakautta hän ei elänyt. Nykykapitalismi on edistynyt valtavasti Marxin ajoista ja esim.  nämä Ricardolaiset työn arvoteoriat ovat pitkälti hyödyttömiä nykytaloudessa. Hintojen muodostus nykytaloudessa ei perustu mitenkään suoraan tuotteeseen sitoutuneeseen ihmistyöhön, koska tuotantoprosessit ovat niin monimutkaisia.

Kapitalismin kehittyessä myös itse elämä kehittyy ja lopulta jättää taakseen biologian ja lopulta Kapitalismi voi elää puhtaana ilman ihmistä.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/kapitalismi-ei-kansaa-tarvitse.html

Ilmeisesti Jeesuksen toinen tuleminen juuri viittaa tähän historialliseen tapahtumaan, että Kapitalismi kehittyy niin paljon että se jättää biologisen olomuodon ja siten luomiskertomus täyttyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti