lauantai 1. joulukuuta 2012

Neuvostoliiton tarkoitus

Neuvostoliitto (NL) oli mahtava kokeilu ihmisten käyttäytymisestä. Neuvostoliitossa pyrittiin kokeilemaan uusinta tieteellistä tietoa ihmisen käyttäytymisestä. Jotkut eivät pidä tälläisistä kokeiluista mutta Neuvostoliitto kuitenkin pystyi tuottamaan valtavasti teoreettista tietoa organisaatioiden toiminnasta ja mahdollisuudesta vaihtoehtoisiin tapoihin organisoitua.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=5946

Neuvostoliittokokeilu oli hintansa arvoinen, koska saatu tieto oli hyvin arvokasta vaikkakin hinta oli kova. Tosin hinnan suuruutta on mahdotonta arvioida, koska ei ole käytettävissä vaihtoehtoista historiaa. Luultavasti hinta ei ollut kovin suuri, koska tuskin vaihtoehtoinen historian kehitys olisi ollut sen parempi vaan olisi voinut olla vielä huonompi.

Neuvostoliitto pystyi murtamaan kristillisen ja uskonnollisen paradigman. Neuvostoliitossa tehtiin paljon tutkimusta fysiikassa ja matematiikassa: mm. D-Waven kvanttitietokoneteknologia perustuu neuvostotieteen saavutuksiin.
http://tietsikka.blogspot.fi/2011/06/d-wave-perustuu-neuvostotieteen.html

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=5946

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125971-neuvostoliiton-maanalaisesta-toiminnasta-ruotsissa-ii-maailmansodan-aikana

http://markkujuutinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125954-venajan-vallankumouksen-ja-neuvostovaltion-taustavoimat

Neuvostoliitossa oli mahdollista tehdä kokeita mitä ei missään muualla uskallettu ja pystytty tekemään. Keskitetty järjestelmä mahdollisti suuret edistysaskeleeet tietyillä kapeilla segmenteillä vaikka koko järjestelmän toiminnassa olikin valtavia puutteita. Markkinajärjestelmä korvattiin Neuvostoliitossa Gosplanillä. Markkinajärjestelmää ei kuitenkaan todellisuudessa pysty korvaamaan keinotekoisilla hinnoilla ja ohjausjärjestelmällä.
http://russiapedia.rt.com/of-russian-origin/gosplan/

Talousjärjestelmissä on luonnollisesti valtavasti enemmän toimintaa kuin mitä yksinkertaistettu malli näyttää siinä olevan.
http://takkirauta.blogspot.fi/2012/12/ja-aina-vain-pahenee-eli-afrikkalainen.html

http://takkirauta.blogspot.fi/2009/08/afrikkalainen-tragedia.html

Ilman Neuvostoliittoa Länsimaat tuskin olisivat kehittyneet ihmisoikeuksien kannalta niin nopeasti.
http://kaivanto.blogspot.fi/2012/11/monen-sortin-sosialisteja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti