perjantai 7. joulukuuta 2012

Kristinusko ja Kommunismi

Aikanaan kristityt taistelivat kommunisteja vastaan vaikka kommunistit olisivat olleet kristityille luonnollisin liittolainen. Kommunismi ja kristinusko ovat pitkälti samanlaisia aatteita/uskontoja. Molemmat perustuvat käskyille ja vahvaan vallan keskittämiseen.

Markkinakapitalismi on huono liittolainen kristityille, koska markkinatalous ei ole keskitetty eikä sen todellisuuskäsite ole vakaa. Jonkinlainen kapitalismin alkuaikojen touhu varmasti olisi sopinut kristityille mutta koska se on vain kapitalismin kehityksen välivaihe, joka ei kestä kuin vähän aikaa; niin sitä ei ole paljoa kristityille iloa. Primitiivinen kapitalismi on temporaalinen, koska kapitalismi kehittyy kaiken aikaa ja samoin kapitalistinen todellisuuskäsite.

Vaikka sinällään kapitalismi voi antaa kristityille kodin; niin he ovat kapitalismissa aina vain vuokralaisia ja korkeintaa äänettömiä yhtiömiehiä vailla todellista valtaa. Kapitalistinen järjestelmä vain sallii Joulun kaltaisia instituutioita mutta vaimentaa muut kristillisten kotkotukset varsin tehokkaasti.

Kapitalismi ei voi kriisiytyä, koska kapitalismi ei ole samallalailla vakaa kuin kommunismi tai kristinusko. Epästabiilijärjestelmä vain hyppii eri temporaalisten tasapainotilojen välillä koskaan kuitenkaan oikeasti kaatumatta. Siksi itse aina sanonkin, että kapitalismi on ainut ikuinen järjestelmä.

Varmaankin kommunismi pystyisi takaamaan esim. köyhille paremman aseman kuin kapitalistinen järjestelmä. Toisaalta kommunismi ajan kuluessa todennäköisesti näivettyisi ja palaisi takaisin kapitalistiseksi sisäisten ristiriitojen takia. Aikanaan esim. Neuvostoliitossa kommunismikin oli vain pintaa ja iso osa taloudesta ja tuotannosta tapahtui pimeillä markkinoilla. Pimeillä markkinoilla tarkoitettiin tässä yhteydessä yhteiskunnan virallisen kommunistisen doktriinin kannalta pimeitä markkinoita, jotka siis käytännössä mahdollistivat yhteiskunnan virallisen kommunistisuuden. Kiinassa kommunismi on samallalailla vain pintaa, koska maan talous kuitenkin käytännössä perustuu markinoihin ja niiden varsin suureen vapauteen. Kiinassa kommunistit vain osaavat hyödyntää tätä markkinaa paremmin kuin Neuvostoliittolaiset.

Kommunismi luultavasti toimiikin kaikista parhaiten siten, että järjestelmä on virallisesti kommunistinen ja hallintoeliitti elää kommunismissa mutta muu talous pyörii markkinataloudessa. Näinhän mm. toimii Yhdysvallatkin. Eliitti elää kommunismissa ja tavallinen kansaa elää markkinataloudessa ja kaikki ovat tyytyväisiä.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/amerikkalaiset-valvonnan-alla.html

http://ulkopolitist.wordpress.com/2012/12/07/uskonnon-ylikorostettu-rooli-lahi-idassa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti