maanantai 10. joulukuuta 2012

Taistelurobotit väistämättömiä

Sodan robotisoituminen on väistämätöntä. Kaikki suurvallat pyrkivät robotisoimaan joukkonsa: Yhdysvallat, Venäjä, Kiina jne. Myös pienemmät sotilasmahdit kuten Israel ja Iran pyrkivät samaan ja jopa erittäin pienet sotilasmahdit kuten Hamas.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=6053

Jotkut eivät tykkää sodan robotisoinnista mutta heidän argumenttinsa eivät ainakaan sotilashistorian valossa ole kestäviä. Sodan automatisoituminen on pitkä tie: aikanaan Gatling konekiväärejä vastustettiin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gatling_gun

Argumentoinnin ydin oli samankaltainen. Gatling nähtiin pelottavana sodan automatisointina. Näissä romanttisissa sotavisioissa sota nähdään ritarimyyttien kautta herrasmiesten välisenä taisteluna. Sodan todellisuus ei kuitenkaan ainakaan pääasiassa ole koskaan ollut tälläistä ja esim. näitä kunniasäännöksiä ei ole pääasiallisesti koskaan noudatettu vaan ne ovat aina olleet ritarihuoneiden fantasiaa. Käsittääkseni Idän sotafilosofit eivät ole pääsääntöisesti koskaan hyväksyneet tämänkaltaisia säännöksiä. Ritarisäännökset kuuluvat luokkayhteiskuntaan, jossa aateliset taistelivat alueista kunniakkaasti. Neuvostoliitto ei esim. koskaan hyväksynyt näitä kunniasääntöjä sen takia, että ne edustivat porvarillista hapatusta ja siten eivät olleet sosialistiselle työläiselle sopivia. Sosialistisella työläistaistelijalla ei ole porvarillista kunniaa vaan hän taistelee kuolemaan asti sosialismin ja kommunismin hyväksi.

Kapitalistinen (Sionistinen pääoma) sotilasstrategisti tuskin myöskään noudattaa porvarien tai ritarien kunniasäännöstöä vaan pyrkii asettamaan pääoman mahdollisimman tehokkaaseen käyttööön tavoitteiden saavuttamiseksi ja sodan automatisointi ja robotisointi vaikuttaa varsin tehokkaalta tavalta saavuttaa nämä tavoitteet.

Porvarit voivat noudattaa näitä ritarien sääntöjä mutta koska suurpääoma ei ole porvarillista vaan kapitalistista niin sillä ei ole väliä, koska porvarit ovat varsin vähäpätöinen poliittinen voima. Todellinen kapitalisti ei tule koskaan noudattamaan porvarien kunniasääntöjä kuin korkeintaan näön vuoksi.
http://natonalla.blogspot.fi/2012/12/amerikan-ilmavoimilla-salainen-stealth.html

http://singularityhub.com/2012/12/11/automated-blackhawk-helicopter-completes-first-flight-test/

http://singularityhub.com/2012/10/11/exclusive-sh-interview-with-ray-kurzweil-new-book-how-to-create-a-mind-comes-november-13/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti