lauantai 22. joulukuuta 2012

Kapitalismi ei kansaa tarvitse

Kapitalismi euroopassa on pitkälti kehittynyt valtioiden varjossa kristinuskon huomassa. Tästä aikanaan monet pitivät kristinuskoa jollain lailla kapitalismin edellytyksenä. Max Weberin kristusfantasiat vaikuttivat paljon tiettyjen piirien kuvitelmaan kapitalismin ja kristinuskon yhteydestä. Kapitalismi ei kuitenkaan tarvitse kristinuskoa eikä valtiotakaan vaan pystyy toimimaan niiden ylitse.

Euroopan talouskriisi on nimenomaan valtioiden kriisi eikä niinkään kapitalismin kriisi. Maailman kapitalistinen talousjärjestelmä ei ole riippuvainen euroopan kansallisvaltioista eli euron kriisi ei ole kapitalismin kriisi kuten jotkut virheellisesti väittävät. Euron kriisi on heikkojen kansallisvaltioiden kriisi, jotka eivät enää kykene riistämään kehitysmaita. Kehitysmaiden riistäminen ei ole kuitenkaan kapitalistiselle järjestelmälle tarpeellista vaan vain kristilliselle valkoiselle eliitille.
http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/127801-puhe-kaikkien-koulujen-joulujuhliin

Eurooppalainen kansallisvaltio on temporaalinen luomus ja se luultavasti katoaa pian. Yhteiskuntien kehittyessä väistämättä ne muuttuvat ja eurooppalainen kansallisvaltio oli tiettynä aikana tehokas tapa organisoida tuotantovoimia mutta nyt se ei enää ole järkevä ja tulee häviämään lähiaikoina. Euro luultavasti nopeuttaa kansallisvaltioiden häviämistä ja tämä on monen tahto. Ilman euroa euroopan kansallisvaltiot olisivat ehkä kyenneet kitkuttelemaan parisataa vuotta mutta nyt tämä aika kutistunee muutamaksi vuosikymmeneksi tai kuukaudeksi.
http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/kulttuuriuutiset/2930538/marxin-paaoma-sai-alkunsa-polttopuuvarkauksista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti