perjantai 14. joulukuuta 2012

Pertti Salolainen ja juutalaisuus

Muun muassa Yhdysvalloissa sijatseva natsirikollisia metsästävä Simon Wiesenthal -järjestö vaati, että Suomi irtisanoutuisi Salolaisen puheista ja Salolaiselta otettaisi poliittiset tehtävät pois.
http://yle.fi/uutiset/pertti_salolainen_jarkyttyi_aiheuttamastaan_juutalaiskohusta/6416912

Pertti Salolaisen kommentointi ei ollut mitään mukavaa kuultavaa. Salolaisen kommentit olivat äärimmäisen rasistisia. Salolainen esiintyi valtion edustajana. Pertti Salolaisen esiintyminen assosioitiin valtion mielipiteeseen ja vielä arkana hetkenä, jolloin oli ollut iso äänestys YK:ssa. Itse sanoisin, ettei mitään ylireagointia ole tapahtunut vaan vastuulliset piirit reagoivat täysin oikein vahvasti antisemitistisiin puheisiin. Suomen tapauksessa täytyy muistaa, että Suomi taisteli Natsi-Saksan rinnalla toisessa (II) maailmansodassa.

Suomea on juutalaispiireissä pidetty Israelin ystävänä mutta ilmeisesti Suomen linja on muuttunut.
http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126898-kuka-pelkaa-juutalaista

Juutalaisvihaa esiintyy Suomessa paljon ja on varsin ajattelematonta Pertti Salolaiselta antaa julkisia lausuntoja, joissa legitimoidaan tätä vihaa. Juutalaisiin kohdistuva viha ei edistä rauhaa. Vihan levittäminen ja sille polttoaineen anto harvoin (ei koskaan) edistää mitään hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti