maanantai 31. joulukuuta 2012

Suomalaiset liian vieraan varaisia

Suomalainen yhteiskunta on tarjonnut ulkomaalaisille parhaan mitä maassa on.
Umayya Abu-Hannan muutaman päivän takainen kirjoitus Helsigin Sanomissa on synnyttänyt melkoista nettikuohuntaa. Monia nettikirjoittelijoita on närkästyttänyt toisaalta Abu-Hannan Suomea kohtaan osoittama kiittämättömyys sekä hänen esittämänsä ajatus, että asiat olisivat paremmin jossakin muualla. Mielestäni ei ole kuitenkaan oleellista ovatko asiat muualla paremmin vai huonommin. Oleellista on se, mitä Abu-Hanna kertoo kokemuksistaan suomessa:
http://villekarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128525-abu-hanna-ja-rasimi-suomessa

Itse en kannata ulkomaalaisten lellimistä, koska siitä ei hyvä seuraa. Kova työ pitää ulkomailta tulevat pirteänä ja vähään tyytyväisenä.
http://takkirauta.blogspot.fi/2012/12/kuusi-ja-lisanumero-oikein-kaappilotossa.html

Ihminen on onnellisimmillaan taistellessaan elämän ja kuoleman rajalla, koska siihen lajimme on tottunut.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288528270267.html

Suomihan ei pohjoisen sijaintinsa vuoksi voi koskaan saavuttaa todellista hyvinvointia vaan hyvinvointi ja yleensä hengissä pysyminen tulee täällä aina vaatimaan paljon. Suomen olosuhteet ovat niin karut ettei täällä voi koskaan olettaa olevan sellaista hyvinvointia kuin esim. Arabimaissa tai jossain Italiassa.

Suomeen ei pitäisi ottaa ulkomailta korkeaan elintasoon tottuneita ihmisiä, koska emme pysty millään tarjoamaan heille mitään vastaavaa. Nyt on ollut vähän aikaa Nokian takia ylikorkea elintaso mutta kohta se laskee sille tasolle minkä Suomi kykenee tarjoamaan. Todennäköisesti elintaso on sen verran matala, että se karsii aika ison osan väestöstä joko vapaaehtoisesti (muutto ulkomaille) tai sitten pakolla (hauta joukkohaudassa). Tällehän ei oikeastaan voi mitään, koska ei Suomen kaltaisella alueella pysty paljoa tuottamaan mitään. Kenenkään järkevän ei kannata täällä pysyä ja vain hullut ja muuten toivottomat jäävät tänne susien, karhujen ja ihmissutten kanssa elämään.
http://maukkis.blogspot.fi/2012/04/umayya-abu-hanna-sinut.html

Elektroniikka, tekniikka ja osaaminen eivät täällä ole mitään ylellisyystuotteita vaan elämän perusedellytyksiä. Nyt vielä on kansaa katseltu mutta kohta monelle tulee lähtö...ja nopea sellainen.
http://suomaliansanomat.blogspot.fi/2010/04/umayya-abu-hanna-malliesimerkkina.html

http://mediaseuranta.blogspot.fi/2012/12/six-degrees-umayya-abu-hanna.html

http://izrailit.blogspot.fi/2011/03/nakemiin-umayya-abu-hanna.html

http://arawni.blogspot.fi/2011/03/abu-hanna-hollannista-terve.html

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=12439248

http://uusiviesti.blogspot.fi/2010/04/umayya-abu-hanna-epapateville.html

Tositodellisuudessa Suomi tulee aina pysymään köyhänä jo pelkästään ilmaston vuoksi. Osaamisella ja tekniikalla ei näitä asioita pysty oikeastaan muuttamaan, koska näiden tuotannontekijöiden luonti on sen verran kallista, että kaikki tuotto menee niihin ja mitään ei jää yli.
http://sinenmaa.blogspot.fi/2013/01/umayya-potee-anti-tukholma-syndroomaa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti