sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Menkää sinne Neuvostoliittoon

Moni valittaa Suomen menoa. Neuvostoliiton ajoista haaveillaan. Monesti ei muisteta sitä, että vanhan ajan Suomi oli Neuvostoliiton (NL) luomus. Neuvostoliiton ajoista haaveillaan.

SDP:n merkitystä suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä ei juurikaan voi ylikorostaa. Jo ennen itsenäisyyttä ja sen ensikuukausina työväenliike sai läpi kahdeksan tunnin työpäivän, kunnallisen äänioikeuden, joka koski aikuisia naisia ja miehiä. Kiitos kaiken tuon Suomi oli ehkäpä maailman tasa-arvoisin ja edistyksellisin maa jo 1918. Itsenäisyyden saavuttamisen ja sen alkuhankaluuksien jälkeen SDP myötävaikutuksella luotiin yhteishenki, jolla selvitettiin sodat ja synnytettiin vientivetoinen hyvinvointi Suomi. Kaikki tämä tapahtui aikana, jolloin Suomi oli paljon köyhempi kuin nyt.

Nyt hyvinvointi Suomea on ajettu ja ajetaan alas, vaikka etenkin vihervasemmisto on suu vaahdossa huutanut toista, on sillä ollut merkittävä rooli kansan olotilan ja turvallisuuden kurjistamisessa. Kuten vuonna 1918 työväenliikkeen johtajat uhrasivat tavallista työväestöä pönkittääkseen henkilökohtaista valtaansa, vaikka samalla julistettiin 1918 julistettiin veljeyttä, vapautta ja tasa-arvoa. Se ohitettiin puheissa, että suuret vääryydet oli jo päätetty oikaista. Samalla korulauselinjalla mennään nyt, vaikka käytännössä ajetaan alas sitä hyvinvointia, mikä aikoinaan taisteltiin ja taattiin  tavalliselle tallaajalle. Tämä tapahtuu vieläpä aikana, jolloin maamme tuottaa enemmän kuin koskaan aiemmin. Sopivilla esipuheilla ja sitä peesaavilla päätöksillä siirretään valta tavallisilta kansalaisilta ammattipoliitikoille, joiden ensimmäiseksi tavoitteeksi muodostuu henkilökohtainen vallassa  pysyminen, toiseksi mahdollisimman korkeaan asemaan kipuaminen ja kolmanneksi hyvän eläkehomman löytyminen. Näin on menty ja näin mennään valtamedian siunauksella.

Pääkaupunkiseutuomisteinen valtamedia hyötyy siitä, että tuottamattoman pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa valtakunnan hallintoa keskitetään ja kasvatetaan. Samalla sinne investoidaan muutakin, jotta tuon saman hallinnon jäsenet ja heitä palvelevat pienpalkkaiset työläiset pääsisivät kulkemaan ja saisivat aikansa kulumaan. Näin syntyvät uudet metrot, musiikkitalot, uudistetaan museot ja upotetaan satojamiljoonia euroja pelkästään pääkaupunkiseudun asuntotukiin, joista merkittävä osa valuu ay-liikkeen omistamien vuokrataloyhtiöiden kautta hyväpalkkaisten ay-pomojen pohjattomiin taskuihin. Kaikki mainittu hyödyttää myös valtamedian taustavoimia, joten siksi se hyysää vihervasemmistoa ja markkinoi sen epärealistisia korulauseita, joilta puuttuu vähäinenkin kosketuspinta tavallisen kansan arjen olotilan parantamiseen. Otetaan esiin vaikka sote uudistus, jonka piti parantaa sairaiden, vammaisten ja vanhusten elämisentasoa. Toisin kävi, huono hoito ja laitoksiin kuolevat asukkaat ovat arkea toisin kuin ennen, mutta pääasia, että hoivayritykset syytävät mainosvaluuttaa valtamedialle. Tästä ei valtamedia isommin huutele, mutta mainostaa sitä, kuinka hienoa upottaa miljardi metroon, jotta joku pääsee tuetusta vuokra-asunnostaan myymään viisi minuuttia nopeammin pizzaa pääkaupunkiseudun ökyille. Samalla maakunnan metsuri ja yrittäjä kärvistelevät huonoissa palveluissa, huonon tiestön varassa, kun tienestien ja polttoaineiden verot valuvat pääkaupunkiseudulle. Syy sote menojen kannattamattomuuteen piilee siinä, että maakuntien veroja, joilla ennen pyöritettiin mm. terveyspalveluita on kanavavoitu viime vuodet pääkaupunkiseudun passiiviväestön kulkemisen ja elinolojen parantamiseen.
https://jaavaat666.blogspot.com/2024/02/valtamedia-tappaa-sdpn.html

Aikanaan Kekkonen loi Suomen yhteistyössä Neuvostoliiton kanssa. Tämän moni kuitenkin unohtaa, ei Yhdysvallat siedä Neuvostoliiton luomusta NATO:ssa. Moni unohtaa tämän, ja huutaa kurkku suorana Neuvostoliiton lauluja. Voi aikoja, voi tapoja.

Tuskin Amerikan rikkaat ovat valmiita ylläpitämään Suomi nimistä laivaa. Sellainen on jo haaveena mahdoton. Menkää takaisin sinne Neuvostoliittoon jos haluatte Suomen takaisin. Sillä Neuvostoliitto voi sen tuoda takaisin. Ja sama koskee niitä, perinteisen hyvinvointi Ruotsin takaisin, sillä myös Ruotsi on luotu Neuvostoliiton voimilla.

 

1 kommentti:

  1. Itse juttelin vähän aikaa sitten sotiemme veteraanin kanssa. Hän oli aikanaan kova luu. Nyt sanoi sitten suoraan, että jos olisi tiennyt miten käy. Olisi taistellut Neuvostojoukoissa. Se on se tavallinen tarina.

    VastaaPoista