torstai 22. helmikuuta 2024

Totuus Ukrainan sodasta

Suomen kansalta on pimitetty totuus Ukrainan sodasta. Sodassa Länsi taistelee Neuvostoliittoa vastaan. Länsimaiden sotaretoriikassa Ukraina on voittamassa. Totuus lienee toinen, kuten se usein on. Ukrainan tilanne on katastrofaalinen. 

Tänään kävin Prismassa. Paikallisessa Prismassa oli hylly ukrainalaisia elintarvikkeita. Osti säilykkeitä. Kannattaa kokeilla ukrainalaisia säilykkeitä, sillä on aika hyviä. Totuus kuitenkin on, että säilykkeittä on vaikea sotaa rahoittaa. Yhteen pommiin saa myydä aika monta säilykepurkkia. Hyllyssä oli myös keksejä ja ostin niitäkin. Kyllä niitäkin saa aika monta myydä, että saa kättä pidempää hankittua. Onneksi kauppa käy.

Sota kuluttaa valtavasti voimavaroja. Ukrainaa tukevien maiden pitäisi mieluummin käydä kauppaa Ukrainan kanssa (eli ostaa ruokaa) kuin tukea suoraan. Tuen pitäisi olla vastikkeellista eli velkaa. Ukrainalle pitäisi antaa ensisijassa velkaa. Vastikkeeton tuki vääristää taloutta niin valtavasti. Ukrainalla on kyllä taloudelliset mahdollisuudet ottaa velkaa rahamarkkinoilla. Kyllä velalle, ei tuelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti