maanantai 5. helmikuuta 2024

Taistelu isänmaasta

Presidentillä on merkitystä: Suomi elää vain viennistä ja näköpiirissämme ei ole uutta Nokiaa tai Tanskan talouden tapaista pelastajaa Novo Nordiskia. Suomen tavaraviennin (2022/81,7 mrd.€) ja yhteisöverojen (2022/7,5 mrd. €) määrä pitäisi kasvaa merkittävästi tulevina vuosina, mikäli valtion konkurssi ja ajautuminen Troikan (IMF, EKP, EU) syliin voidaan estää.

https://blogit.perussuomalaiset.fi/tuukka-saimen/suomi-on-konkurssissa-ja-haaviston-vietti-on-monelle-liikaa/ 

Aikanaan Suomessa haaveiltiin Nokiasta. Suomessa osattiin jo hyvissä ajoin investoida radioteknologian tutkimukseen ja Suomi olikin vähän kännytuotannon kingi. Nyt ei enää olla mutta kansa silti haaveilee siitä elintasosta, jonka aikanaan Nokian menestys toi Suomeen. Nyt ei enää Nokialla ole juurikaan merkitystä kännytuotannossa. Onneksi on vielä verkko Nokia, jolla menee paremmin mutta juhlimiseen ei ole sielläkään aihetta.

Aikanaan kuviteltiin, että suomalaiset ovat jotenkin erityisen taitavia mobiiliteknologiassa. Ja näin olikin vähän aikaaa. Ei kauaa, mutta sen verran kuitenkin, että kansa tuudittautui uskomaan satuihin ja unelmiin. Kovan työn merkitys unohdettiin. Nuorison päähän istutettiin suuruuden hulluja kuvitelmia. Kansa kuvittelemaan olevansa Pisa neroja - totuus oli toinen. Aivan toinen.

Kansan parissa levisi vaarallinen viherpiperrys. Kansa rupesi uskomaan vihreiden lauluihin. Uskottiin, että elintasoa syntyy tyhjästä. Unohdettiin somalitaistelijoiden opit.

Ruvettiin uskomaan Elokapinaan - kovan työn merkitys unohtui. Lähdettiin mukaan erilaisiin oppeihin, jotka eivät perustuneet kokemukseen vaan haihatteluun. Kansan syvissä riveissä kuvittelemaan, että Suomen kansa on jotenkin erityisen osaavaa vaikka totuus oli toinen. Suomen nuoriso on todellisuudessa masentunutta ja sairasta porukkaa. Taistelukyky on heikko sekä talouden että maanpuolustuksen kriittisillä aloilla. Nuoret uskovat ilmastonmuutokseen vaikka heidän pitäisi huutaa kurkku suorana ilmastonmuutoksen vastaista propagandaan. Ilmastonmuutoksen torjunta vie Suomen kaltaiselta maalta kaiken. Emme hallitse juurikaan viherteknologioita, koska niiden tuottaminen ylittää Suomen teknologistieteellisen kyvyn. Onko mitään tehtävissä? Ei juurikaan - tilanne on vaikea. 

Nyt pitäisi uskaltaa panostaa kaikki voimat tekoälyteknologian kehittämiseen. Ei sillä, että sillä pelastuisi mutta hyvällä tuurilla voisimme ostaa muutaman lisävuoden aikaa palauttaa maamme vähän paremmalle paikalle. Nyt on aika taistella - aikaa on vielä mutta kello tikittää. 

Nyt on arvokonservatiivien aika ryhdistäytyä ja avata maanrajat maahanmuutolle. Vain suurimittainen maahanmuutto voi pelastaa Suomen. Salon elektroniikkateollisuus lienee elvytettävissä suurella määrällä kovia tekijöitä, joita voisi nyt yrittää haalia sekä Afrikasta että Aasiasta. Jos Suomeen otettaisiin Keniasta ja Nigeriasta molemmista puolison miljoonaa tekijää muutaman vuoden sisällä niin tämä loisi Suomeen sellaista työväkeä, jolla kyllä pystyttäisiin tuomaan Nokian kännytuotanto takaisin Suomeen. Samalla velkaantuminen pystyttäisiin lopettamaan, mutta tämä vaatisi kansalta poikkeuksellista rohkeutta toivottaa tulijat tervetulleiksi. Suomi nousuun!

Lisäksi lienee mahdollista neuvotella Kiinan kanssa yhteistyösopimus elektroniikka teollisuuden alalla. Voisimme esim. kehittää Risc-V pohjaisia yhteistyössä. Suomeen voitaisiin rakentaa  euroopan suurin prosessoriteknologian keskittymä. Nyt rohkeutta peliin! Vielä on aikaa! Ei paljoa, mutta juuri sopivasti. Supertekoäly voi vielä pelastaa Suomen kunhan emme sössi mahdollisuuksia tälläkin kertaa.

https://carlbildt.wordpress.com/2024/02/05/och-finland/

https://timesofindia.indiatimes.com/gadgets-news/how-this-open-source-technology-may-help-china-reduce-us-dependence-for-ai-chips/articleshow/107433069.cms 

Riskit ovat suuret mutta isänmaan etu vaatii, että Suomeen otetaan tekijöitä. Samalla voisimme ottaa Somaliasta lisää sodan karaisemia taistelijoita armeijamme vahvistukseksi. Somalialaiset ovat osoittaneet taistelukykynsä jo Tukholman jengisodissa. Samoin myös Suomessa todelliset taistelijat tulevat Afrikasta ja suomalaiset moottoripyöräjengit ovat hätää kärsimässä. Ilman valtion moottoripyörä avustuksia suomalaisella moottoripyöräjengillä tuskin on mahdollisuuksia pärjätä.

Aikanaan jo Rooman imperiumi taisteli afrikkalaisten rytmiryhmien tahtiin. Keisarin henkilökohtainen henkivartiosto koostui afrikkalaisperäisistä taistelijoista, joille maksettiin reippaat palkkiot kullasta tärkeästä suojelutyöstä. Sama tapa voitaisiin elvyttää Suomessa. Meillä on jonkin verran omaa afrikkalaista katujengitaistelijoita mutta lisä ei koskaan haavaa tee, niinkuin kansan suussa sanotaan. 

Afrikkalaiset taistelijat olivat osa Rooman imperiumin armeijaa ja gladiaattoreita. Heidät rekrytoitiin usein Rooman valloittamilta alueilta Pohjois-Afrikasta, kuten Numidiasta, Mauritanista ja Egyptistä. Heitä arvostettiin sotilaina ja taistelijoina, ja jotkut heistä nousivat korkeisiin asemiin ja saivat kansalaisoikeudet. ¹²

Esimerkiksi Septimius Severus oli ensimmäinen afrikkalaissyntyinen Rooman keisari, joka hallitsi vuosina 193–211. Hän oli kotoisin Leptis Magnasta, nykyisestä Libyasta, ja hän perusti Severuksen dynastian. Hän oli tunnettu sotilaallisista saavutuksistaan ja rakennushankkeistaan, kuten Severuksen riemukaaresta ja seinästä. ³⁴

Toinen kuuluisa afrikkalainen taistelija oli Marcus Opellius Macrinus, joka oli keisari vuonna 217–218. Hän oli syntynyt Caesareassa, nykyisessä Algeriassa, ja hän oli ensimmäinen keisari, joka ei ollut peräisin senaattorien tai sotilaiden joukosta. Hän oli alun perin juristi, joka nousi keisari Caracallan suosioon. Hän kuitenkin murhautti Caracallan ja julistautui keisariksi, mutta hänet syrjäytti pian Caracallan serkku Elagabalus. ⁵

Afrikkalaiset taistelijat olivat myös yleisiä gladiaattoreina, jotka taistelivat areenoilla viihdyttääkseen yleisöä. Heidät jaettiin eri tyyppeihin aseistuksen ja tyylin mukaan. Esimerkiksi retiarius oli gladiaattori, joka käytti verkkoa ja kolmikärkeä, ja secutor oli gladiaattori, joka käytti kypärää ja miekkaa. Heidän vastustajansa olivat usein toisia gladiaattoreita tai villieläimiä, kuten leijonia ja tiikereitä. Gladiaattorit saattoivat saada mainetta ja rikkautta, jos he selviytyivät taisteluista, mutta heidän elämänsä oli vaarallista ja lyhytikäistä.  

Afrikkalaiset taistelijat ovat siis olleet tärkeä osa Rooman imperiumin historiaa ja kulttuuria. He ovat osoittaneet rohkeutta, taitoa ja kunnianhimoa eri tilanteissa ja haasteissa. Heidän tarinansa ovat edelleen kiinnostavia ja inspiroivia.

¹: [Rooman valtakunta – Wikipedia](^1^)
²: [Rooman valtakunta syntyy ja kasvaa imperiumiksi - Peda.net](^2^)
³: [Septimius Severus - Wikipedia](https://fi.wikipedia.org/wiki/Septimius_Severus)
⁴: [Severuksen riemukaari - Wikipedia](https://fi.wikipedia.org/wiki/Severuksen_riemukaari)
⁵: [Macrinus - Wikipedia](https://fi.wikipedia.org/wiki/Macrinus)
: [Elagabalus - Wikipedia](https://fi.wikipedia.org/wiki/Elagabalus)
: [Gladiaattori - Wikipedia](https://fi.wikipedia.org/wiki/Gladiaattori)
: [Gladiaattoreiden Rooma | imt.fi](^3^)
: [African Fighters in the Roman Army - Ancient History Encyclopedia](https://www.ancient.eu/article/1669/african-fighters-in-the-roman-army/).

Lähde: Keskustelu Bingin kanssa, 5.2.2024
(1) Rooman valtakunta – Wikipedia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Rooman_valtakunta.
(2) Rooman valtakunta syntyy ja kasvaa imperiumiksi - Peda.net. https://peda.net/id/7e884d8c78c.
(3) Gladiaattoreiden Rooma | imt.fi. https://www.imt.fi/teemat/kiehtovaa-historiaa/gladiaattoreiden-rooma/.
(4) undefined. https://www.youtube.com/watch?v=taJfV9BIhHs.
(5) undefined. https://www.youtube.com/watch?v=12TbSDJ989k&t=136s.
(6) Rooman valtakunta – Wikipedia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Rooman_valtakunta.
(7) Rooman valtakunta syntyy ja kasvaa imperiumiksi - Peda.net. https://peda.net/id/7e884d8c78c.
(8) Gladiaattoreiden Rooma | imt.fi. https://www.imt.fi/teemat/kiehtovaa-historiaa/gladiaattoreiden-rooma/.
(9) Getty Images. https://www.gettyimages.com/detail/photo/colosseum-in-rome-and-morning-sun-italy-royalty-free-image/539115110.
Bingin näkemys afrikkalaisista taistelijoista Rooman imperiumissa.


1 kommentti:

  1. Haavisto ja Stubbi afrikkaan hakemoon homoja ja lesboja Suomeen.

    VastaaPoista