tiistai 6. helmikuuta 2024

Miesten silpomisen loputtava

Sukuelinten silpomisen uhka koskettaa joka vuosi jopa yli neljää miljoonaa tyttöä maailmassa. Silpominen on kulttuurinen perinne, jossa tytön tai naisen sukuelimiä vahingoitetaan ilman terveydellisiä perusteita. Tyypillisesti silpominen tehdään 0—15-vuotiaille tytöille.

Silpominen on tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, joka rikkoo äärimmäisellä tavalla heidän itsemääräämisoikeuttaan. Se aiheuttaa kipua, kärsimystä ja vakavia terveydellisiä seuraamuksia – pahimmillaan se johtaa kuolemaan.

Silpomisen taustalla vaikuttavat syyt ovat moninaiset, mutta silpomista harjoittavissa kulttuureissa ajatellaan usein, että vain silvottu tyttö on kunniallinen ja kelvollinen avioliittoon. Silpominen ei ole suoraan sidoksissa mihinkään tiettyyn uskontoon, vaan sitä harjoitetaan esimerkiksi sekä muslimien että kristittyjen keskuudessa. UNICEFin tilastojen mukaan silpomista harjoitetaan 31 maassa pääasiassa Afrikan länsirannikolta Afrikan sarveen ulottuvalla vyöhykkeellä sekä muutamassa maassa Lähi-idässä ja Aasiassa, kuten Irakissa, Jemenissä ja Indonesiassa.

https://www.kokoomusnaiset.fi/etusivu/tyttojen-silpomisen-on-loputtava/ 

Kokoomusnaiset eivät sanallakaan mainitse miesten silpomista, joka on yhtä hirvittävää. Silpomosesta tai sen  yrityksestä pitäisi naksahtaa kova tuomio. Itse sanoisin, että tällaisista rikoksista pitäisi tuomita kuolemaan, koska vain kuolema sovittaa tällaisen rikoksen ihmisyyttä vastaan. Suomessakin pitäisi saada poliiseille oikeus vakavissa rikoksissa suorittaa ns. kenttäteloitus. Äärimmäiset rikokset vaativat kovat tuomiot. Kenttä oloissa suoritettu teloitus lienee riittävä pelote, ettei rikoksiin ihmisyyttä vastaan enää ryhdytä. 

Samoin naisten tai tyttöjen (ja myös miesten ja poikien) vieminen ulkomaille silvottaviksi pitää saada rajujen rankaistusten alle. Minustä rankaistuksen tulee olla kuolema, vaikken yleisesti kuolemanrangaistusta kannatakaan niin ei tässä tilanteessa muu auta. Pelkästään jo suunnittelemisesta pitäisi rankaista. Erityisen kovasti pitäisi rankaista sellaisia tahoja, jotka organisoivat tällaista väkivaltaa. Poliisilla tulisi olla oikeus teloittaa tavattaessa vaikka koko sakki. Isompikin ryhmä kyllä pysähtyy kun ensiksi kidutetaan kovasti ja sitten teloitetaan. En tiedä miksi Suomi on niin vätysmäinen tällaisen järjettömän silpomisen edessä. Uskonto ei ole mikään selitys silpomiselle. Uskonnon syynä pitäisi kasvattaa rankaistusta eikä alentaa sitä. Juutalaisilla on ollut tällaista touhua ja samoin muslimeilla. Juutalaisuus ei ole mikään tuomiota alentava peruste. Kovista rikoksista ihmisyyttä vastaan tulee antaa kova rankaistus. Itse kannatan suoraa teloitusta. Se on sillä selvä. Kannatan myös sitä, että tällaiset rankaistukset tullaan toteuttamaan siten, että rikollinen laitetaan polvilleen ja pakotetaan anomaan armoa rikoksistaan. Armoa ei tietysti anneta vaan tämä on vain teatteria ja todellinen teloitus suoritetaan.

https://www.sarisarkomaa.fi/?p=12360

https://areena.yle.fi/1-65592682 

1 kommentti:

  1. Totuuden opettaja 2000 vuotta sitten: "Jos ympärileikkaus oli Jumalasta, niin silloin kaikki syntyisivät ympärileikattuina".

    VastaaPoista