tiistai 6. helmikuuta 2024

Suomen sopeutustarve valtava

Nyt on käynyt selville, että Suomen sopeutustarve on valtava. Maksamme ilmastovelkaa, sitä on hirveästi. Suomi on velkaa jokapuolelle. Aikanaan ajateltiin, että pitkälle (eli käytännössä luku- ja laskutaidoton kansa) pystyy maksamaan otetut sotavelat takaisin. Suomi käy nyt sotaa Venäjää vastaan (Ukraina). Tällainen sota vaatii valtavat summat rahaa. Mikään ei riitä. Miljardilla eurolla ei kauaa sodi. 

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010208775.html 

https://yle.fi/a/74-20073294 

Mitä voidaan tehdä? Ensiksi kansa tulee laittaa kovaan työhön. Työpäivää tulee pidentää merkittävästi. Samoin lomista tulee nipistää reippaasti. Selviytyöäkseen työviikko tulee palauttaa seitsenpäiväiseksi. Lasten- ja nuorten holtittomaan rahan käyttöön tulee puuttua. Turhia menoja tulee karsia. Nuorille tulee kertoa suoraan tilanteen vakavuus ja erityisesti korostaa, että nykytilanne johtuu heidän vanhempiensa tekemistä virheistä, joiden maksumiehiksi nuoret ovat joutuneet. Erityisesti kouluissa tulee kertoa totuus siitä, että elintason joudutaan sopeuttamaan mm. ilmastonmuutoksen takia huomattavasti. Lisäksi nuorille tulee kertoa, että he ovat tottuneet liian korkeaan elintason ja isotekijä oli Nokian romahdus. Erityisesti tämä tulee kertoa niille nuorille, joilla on käytössä joko Applen tai Samsungin känny. Heille pitää kertoa suoraan totuus siitä, että he ovat vehkeilleet kännyjensä avulla maan talouden katastrofin partaalle. 

Lisäksi pitää perustaa totuuskomitea, joka tutkii tarkasti mikä aiheutti Suomen romahduksen. Totuuskomitean tulee etsiä petturit ja rankaista heitä kovimman mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti